Nagyarányú győzelem Mezőkövesden!

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében Mezőkövesdre utaztunk, hogy idegenben küzdjünk meg a legjobb négy közé jutásért. 

Csupán egy percet kellett várni az első lehetőségre, amikor Tajti ugratta ki jó ütemben Mim Gergelyt, akinek lövése nem sokkal ment el a kapu mellett. 

Már a félidő kezdeti perceiben sikerült mezőnyfölényt kialakítanunk, a 24. percben aztán magunkhoz is ragadtuk a vezetést: Lesjak adta be jobb oldalról a játékszert, amit Brtak stukkolt el, ám Bojan Sankovic jó ütemben érkezett és a vendég kapu bal alsó sarkába lőtt. (0-1) 

Két perccel később ismét lehetőség adódott együttesünk előtt, amikor Tajti ugratta ki Gergényit, aki az alapvonalról éles szögből lőtt a hazai kapura, Tordai azonban védeni tudta a lövést. 

A 30. percben Szalay Szabolcs végezhetett szabadrúgást, aki a sorfalba bombázott, a lepattanót aztán Gergényi próbálta értékesíteni, de a hazai kapus szépen érkezett a labdára. 

Tizenegy perccel később a Mezőkövesd előtt adódott lehetőség, amikor Molnár passzát Drazsics próbálta meg a kapuba jutattni, Demjén azonban könnyedén védte. 

Nem született több gól az első félidőben, így 0-1-es vezetéssel és mezőnyfölényben töltött első játékrészt követően vonultunk az öltözőbe. 

A második félidőre sem hagyott alább az iram, de a játékosokon kezdtek megmutatkozni a fáradtság első jelei. 

Az 54. percben Mocsi ívelt szépen, Ikoba azonban öt méterről a kapu mellé fejelt. 

Tizenhat perccel később aztán megérkezett az egyenlítő találat: Molnár végezhetett szabadrúgást, aki gyönyörűen jutatta a játékszert a bal felső sarokba, s bár Demjén szépen mozdult rá, már nem tudta hárítani a lövést. (1-1)

Csupán négy percig tarthatott a mezőkövesdi öröm, a 74. percben, egy remek egyéni akció végén Tajti lőtt a hosszúba. (1-2)

A matyóföldiek próbálkoztak az egyenlítéssel, a 82. percben Kállai lőtt a kapunk mellé. 

Hat perccel később - egy jól alkalmazott előnyszabályt követően - Ikoba volt szemfüles és lőtt a jobb alsó sarokba, megszerezve ezzel a harmadik kék-fehér gólt. (1-3) 

Két percre rá pedig ismét mi örülhettünk, amikor Ikoba passzolt Husztihoz, aki kicselezve Beriasvilit és Karnyickit a jobb alsóba lőve megszerezte csapatunk negyedik és egyben utolsó gólját. (1-4)

A négy perces hosszabbításban még küzdött a hazai csapat, de gól már nem született a találkozón. 

Mezőnyfölnyében töltött első, és harcias második játékrészt követően tehát mi leszünk ott a legjobb négy csapat között, irány az elődöntő! 

A MOL Magyar Kupa következő fordulójának párosításait csütörtökön sorsolják.

Edzői értékelés:

Ricardo Moniz: Ez egy óriási győzelem a klub számára, mivel rég sikerült a Zetének bejutnia a legjobb négy közé. Meglepő volt, hogy öt változtatással kezdett a Mezőkövesd, mi a saját játékunkat játszottuk, 4-4-2-es hadrendben. Az elejétől domináltuk a mérkőzést, működött a presszingünk, ennek volt köszönhető Sankovic gólja. A vezetés után kicsit visszaálltunk, ami nem tetszett, majd ki is egyenlített a hazai csapat. Gyorsan jött a válasz, Tajti egy fantasztikus egyéni akciót követően talált be és remekelt a hamis tízes szerepben. Ezután se volt vége, de Ikoba és Huszti találataival eldöntöttük a mérkőzést, nagyon örültem a góljaiknak. Megérdemeltük a sikert, volt pár mérkőzés, amikor nem volt szerencsénk, de mi végig hittünk a filozófiánkban.

Összeállítások: 

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai – Zahary (79' Kállai), Lukic, Beriasvili, Vajda S. – Brtan (83' Karnyicki), Ephestion (79' Bobál), Babunszki (64' Filip) – Molnár G., Drazsics, Besirovic (64' Cseri)

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Mocsi, Csóka, Gergényi – Mim (73' Meshack), Tajti, Sankovic, Szendrei – Szalay (82' Huszti), Ikoba