Összefoglaló: ZTE FC – BMTE 5-0 (2-0)

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a Budafoki MTE csapatát fogadtuk a ZTE Arénában.

A rendkívül fontos találkozón puhatolózással kezdtek az alakulatok, mindkét együttes görcsösen, sok hibával nyitott és szinte tapintani lehetett a feszültséget a stadionban.

Az első helyzetecske Szépe János előtt adódott, jobbhátvédünk Bobál Dávid visszafejelt labdáját stukkolta kapu fölé.

Nem sokkal később Babati lőtt távoli szabadrúgásból, de próbálkozása elkerülte Bese portáját.

A 34. percben szögletet adtunk be, Nikolic könyökölte le Szánthót és Bogár játékvezető a büntetőpontra mutatott. Koszta Márk volt az ítéletvégrehajtó és kilencesünk hidegvérrel passzolt a kapu bal oldalába. (1-0)

Három minutummal később szintén támadónk volt a főszereplő, egy kipattanó labdát könyörtelenül vágott a vörös-feketék hálójába. (2-0)

A két találatnak köszönhetően higgadtabbá vált kedvenceink játéka és biztos előny tudatában vonulhattunk a pihenőre.

A szünetben hármat változtatott a vendégek vezetőedzője, Kulcsár, Csonka és Medgyes érkezett, Zeke, Filkor, illetve Lőrinczy pedig elhagyta a pályát.

A második játékrészben cudar körülmények várták a csapatokat, a félidő első percében leszakadt az ég és viharos időben folytatódott az összecsapás.

Ez sem zavarta meg együttesünket, Szánthó Regő bal lábas bombával növelte három gólosra a különbséget (3-0), majd Artem Favorov lőtt szintén szépségdíjas találatot. (4-0).

Egy pillanatig sem állt le Waltner Róbert legénysége, előbb Babati lőtt veszélyesen szabadrúgásból, majd kapáslövésből ismét Szánthó próbálkozott.

A 80. percben jött a fővárosiak első ziccere, egy szöglet után csorgott el az ötösünk előterében a játékszer, de Demjén Patriknak nem kellett játékba avatkoznia.

Három minutummal később egy remek kontra végén Tajti ért fel a támadással, azonban lapos kísérlete elkerülte a vendég ketrecet.

A mérkőzés legvégén Futács Márkó is letette névjegyét, bal lábbal juttatta a kapuba a labdát. (5-0)

Összességében ötösre vizsgáztunk a mai megmérettetésen. Ezúton is köszönjük szurkolóinknak, akik velünk voltak és buzdították kedvenceinket a mai délutánon!

 

Edzői értékelések

Waltner Róbert: Óriási tétje volt ennek a mérkőzésnek, hasonló volt, mint a DVTK ellen. Az elején mindkét csapaton lehetett érezni a nyomást, de ahogy jöttek a gólok, egyre felszabadultabban játszottunk és a végén nagyon szép dolgokat csináltunk. Ki szeretném emelni a szurkolóinkat, akik kilátogattak a mai meccsre – igaz, hogy a stadionon kívülről – de hallottuk a hangjukat és rengeteget segítettek. Köszönöm nekik a csapat nevében is. Tartottam a mérkőzéstől, mert a Budafoknak egy nappal több ideje volt a regenerációra, de nem láttam a játékosokon a fáradtság jeleit. Kértem, hogy a szívüket is rakják bele a mai meccsbe; és mindenki beletette. A cserék is nagyszerűen szálltak be és a fiatal játékosaink is. Ez egy nagyszerű csapatmunka volt, gratulálok mindenkinek

Csizmadia Csaba: Először is gratulálni szeretnék a Zalaegerszegnek, nagyon szép gólokat rúgtak. A mi játékunk sajnos egész a tizenegyesig tartott. Kiélezett meccsvolt, mindenki kereste a fogást a másikon. Egy ilyen kiélezett szituációban, amikor két csapat játszik a kiesésért, akkor számomra túl könnyű volt a megadott tizenegyes. Nem láttam a szituációt teljes mértékben, de nagyban befolyásolta a mérkőzést. Amikor a játékosaim nyomás alatt vannak és tudják, hogy mi a tét, egy ilyen döntés nagyon befolyásolja a mérkőzést. Onnantól kezdve – bármennyire is nehéz kimondanunk – de szétesett a csapat. Többször bizonyította a csapat, hogy fel tud állni vesztes helyzetből, de ma nem éreztem ezt.

 

Összeállítások

ZTE FC: Demjén – Szépe (83’ Németh E.), Kálnoki, Bobál, Bedi – Sankovic, Favorov (83’ Kovács) – Szánthó (77’ Vass), Koszta (71’ Tajti), Babati – Zimonyi (71’ Futács)

BMTE: Bese – Huszti, Jagodics, Nikolic, Zeke (46’ Medgyes) – Filkor (46’ Csonka), Oláh – Skribek (65’ Szabó), Lőrinczy (46’ Kulcsár), Takács (59’ Ihrig) – Kovács D.