Íme, labdarúgóink programja

Március utolsó hétvégéjén válogatott szünet miatt nincs NB I-es forduló, ám ebben az időszakban is lesz kiért szorítani minden Zete-szurkolónak.

A magyar férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi meghívta Demjén Patrikot és Mocsi Attilát is a válogatott soron következő két mérkőzésére. Nemzeti együttesünk március 23-én Észtország ellen lép pályára, négy nappal később, március 27-én pedig Bulgáriát fogadja a Puskás Arénában, az EB-selejtező sorozat első mérkőzésén.

Három játékosunk érintett az U21-es válogatott programjában: Kovács Barnabás, Németh Dániel és Szalay Szabolcs is meghívót kapott Gera Zoltán, szövetségi edző együttesébe. A korosztályos válogatottra két idegenbeli felkészülési találkozó vár, március 24-én Görögország ellen, majd március 28-án Ciprus ellen játszanak a fiatalok.

További érdekesség és természetesen büszkeség klubunk számára, hogy ha egyben nézzük a magyar felnőtt és a magyar U21-es válogatott keretét, akkor nincs olyan csapat, mely több játékost adna a két együttesnek, mint a ZTE FC.  Amennyiben a csapatok aktuális keretét nézzük, a Budapest Honvéd hozzánk hasonlóan öt játékossal képviselteti magát, ám esetükben mindannyian az U21-es válogatottba kaptak meghívást. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a listavezető Ferencváros áll, aki három játékost „delegál” a felnőtt együttesbe, egyet pedig az U21-es keretbe.

Zalaegerszegen tartózkodó játékosaink három napos pihenő után állnak újra munkába, szombaton pedig rájuk is egy felkészülési mérkőzés vár Budaörsön, a szerb bajnokság második helyén álló Topolya ellen.