Miénk a győzelem!

Az OTP Bank 22. fordulójában az Újpest FC gárdáját fogadtuk a ZTE Arénában. A fővárosiak klasszikus középcsatár nélkül kezdtek, míg nálunk visszatért a csapatba Bobál Dávid és kezdőként kapott lehetőséget Koszta Márk is.     

Már a találkozó első felében meggyőzően lépett fel együttesünk. Először egy szögletet követően Bobál Dávid fejelhetett, majd pár perccel később Könyves Norbert veszélyeztetett.

A 14. percben óriási helyzetben Favorov lőtt, azonban kimaradt a ziccer.

A 19. minutumban Könyves vált le emberéről és labdáját Lesjak küldte kapura, de Banai ismét a helyén volt.

Fölényünk a 34. percben érett góllá, Ristevski buktatta Könyvest a tizenhatoson belül és a jogosan megítélt büntetőt Artem Favorov higgadtan értékesítette. (1-0)

A félidőig már nem változott az eredmény, így előnnyel vonulhattak pihenőre kedvenceink.

Az újpesti vezetőedző frissített a szünetben és ennek köszönhetően fel is bátorodott a IV. kerület csapata. Az 54. minutumban Demjén Patriknak kellett bravúrral hárítania Csongvai Áron lövését.

A második játékrészben feljebb tolta védekezését a fővárosi alakulat és ezáltal nagy területek nyíltak a lila-fehérek mögött.

A 61. percben Szánthó Regő lépett ki és védőjét megkerülve gyönyörű mozdulattal emelte át a kimozduló Banait. (2-0)

A 67. minutumban talán a mérkőzés legnagyobb védését mutatta be Banai, Tajti Mátyás bombáját követően.

A 77. játékpercben kezdődött a Koszta-show, támadónk először egy szabadrúgással veszélyeztetett, majd két perccel később be is vette az újpestiek kapuját és ezzel beállította a párharc végeredményét. (3-0)

Összességében magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott csapatunk és a tabellán is előre léphetett.

 

Edzői értékelések

Boér Gábor: Úgy érzem, hogy a látottak alapján teljesen megérdemelten nyertünk. A srácok abszolút átérezték a mérkőzésnek a fontosságát, mentálisan és szervezettségben is jó teljesítményt nyújtottunk. Nagyon mélyen voltunk, nagyon kellett már egy sikerélmény, pont azért, mert az elmúlt időszakban is voltak jó periódusaink, illetve mérkőzéseink és mégse tudtunk nyerni. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, remélem ez erőt ad a folytatásra és kihozza belőlük a maximumot.

Michael Oenning: Csalódottak vagyunk a mai mérkőzést követően. Nem csak azért, mert elvesztettük a találkozót, hanem ahogyan elvesztettük. Nagyon sok hibát vétettünk, az ellenfelünk pedig nagyon bátran játszott, bátran belementek a párharcokba, úgyhogy ennek az lett az eredménye, hogy nem tudtuk felvenni velük a ritmust és elvesztettük a mai összecsapást.

 

Összeállítások

ZTE FC: Demjén- Lesjak, Kálnoki, Bobál- Szánthó (80’ Tanasin), Favorov, Sankovic, Tajti, Bedi- Könyves (76’ Babati), Koszta (80’ Zimonyi)

Újpest FC: Banai- Pauljevic, Kastrati, Ristevski, Antonov- Katona (46’ Beridze), Csongvai (65’ Croizet), Mitrovic, Onovo, Szakály (65’ Perosevic) - Stieber