Nem sikerült a bravúr

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a felcsúti együttest fogadtuk hazai környezetben.

Csapatunk összeállítása a bajnokságban először kezdődött Gyurján Mártonnal. 50. NB I-es mérkőzésén lépett pályára saját nevelésű játékosunk Bedi Bence, illetve csereként debütált Szalay Szabolcs is.

Esős időben került sor az összecsapásra és az első percektől hasonló játékerőt mutattak az alakulatok.

A találkozó első felében nem forogtak veszélyben a kapuk, kisebb lehetőségeket beadásokat követően tudtak kialakítani a csapatok.

Klubunk nyolcasa, Tajti Mátyás dominálta a középpályát és több alkalommal látványos megmozdulásokkal hívta fel magára a figyelmet.

Nem született gól az első játékrészben, 0-0-s állással fordulhattak a csapatok.

A szünetben egy változtatást eszközölt vezetőedzőnk, Gergényi Bencét Artem Favorov váltotta.

A 47. percben a mérkőzés első helyzetét értékesítette a Puskás, Josip Knezevic volt eredményes. (0-1)

Csapatunkat nem törte meg a bekapott találat, a fölényünk az 58. minutumban hozta meg  gyömülcsét. Az előző fordulóban is gólt szerző, Zoran Lesjak remek kapáslövésével egyenlítettünk. Úgy látszik védőnk csak nagy gólt tud rúgni a felcsútiaknak.  (1-1)

Zimonyi pályára lépésével új lendület érkezett támadásainkba. A 66. percben óriási ziccer alakult ki kedvenceink előtt, Szánthó labdáját Könyves lőtte kapu mellé.

Egy pillanatra sem állt le együttesünk, egy szöglet után alakult ki újabb nagy sansz, ezúttal Bobál fejelhetett.

A 79. minutumban Könyves lőtt középre, ahol Zimonyit találta meg a labda, de már nem tudta kapura irányítani a játékszert.

A 83. percben, egy szögletet követően büntetőhöz jutottak a vendégek. Az első próbálkozást Gyurján hiába hárította, a kipattanó épp Knezevic elé érkezett, aki másodszor már nem hibázott. (1-2)

A 86. minutumban egy beadásra ismét Lesjak érkezett jól és fejese a felsőlécről csúszott fölé.

A Vál-völgyiek veszélyesen kontráztak és egy ilyen szituációnál faultolt kapitányunk, akit második sárgájával kiállított a játékvezető.

Az eredményen már nem tudtunk változtatni, maradt az 1-2 a vendégek javára.

 

 

Edzői értékelés

Makra Zsolt: Az első félidő nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, sokkal bátrabban szerettünk volna fellépni, de ez sajnos nem jött össze és a második félidő elején dekoncentráltságból kaptunk egy gólt. Utána, a srácok tartását bizonyítja, hogy ki tudtunk egyenlíteni, sőt a következő húsz percben meg is tudtuk volna szerezni a győzelmet, hiszen volt nagy ziccerünk. Az, hogy ez a mérkőzés egy ilyen 11-sel dőlt el, ahhoz nehéz bármit is hozzáfűzni. Azt gondolom, hogy ez a csapat nem bírja el, hogy a tavaszi négy mérkőzésből a negyediken kap 11-est az ellenfél, amiből gyakorlatilag mind a négy véleményes volt.

 

Hornyák Zsolt: Köszönöm a csapatomnak a hozzáállást; küzdős, nehéz mérkőzés volt, tudjuk, hogy a Zalaegerszeg erős csapat, főleg hazai pályán. Már második éve vagyok Magyarországon, de nem sikerült még itt nyerni. A csapatom nagyon jól állt hozzá a mérkőzéshez, sok helyzetet sikerült kidolgoznunk. 1-0-nál még nem sikerült gólt szereznünk és a hazaiak egy hibát követően ezt ki is használták. Aztán a hibát helyrehoztuk, felfrissítettük cserékkel a csapatunkat és helyzeteket dolgoztunk ki. Három százszázalékos helyzetet is kihagytunk, így akár az különbség nagyobb is lehetett volna. Fontos volt a 2-1-es győzelem számunkra.

 

Összeállítások

ZTE FC: Demjén- Lesjak, Szépe, Bobál- Szánthó (88’ Szalay), Bedi, Sankovic (88’ Koszta), Tajti, Gergényi (46’ Favorov)- Könyves, Zimonyi

 

Puskás Akadémia FC: Tóth B- Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy- Slagveer (85’ Corbu), Urblík (71’ van Nieff), Plsek (85’ Komáromi), Knezevic (89’ Meissner), Kiss- Mance (71’ Baluta)

 

Gólszerzők: 47’ 83’ J. Knezevic ill., 58’ Zoran Lesjak

Kiállítva: 90’ Bobál Dávid