Fordulatos mérkőzésen avattuk az új hazai felszerelésünket.

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a Paksi FC együttesét fogadtuk a ZTE Arénában.

A találkozót megelőzően Bojan Sankovicot és Demjén Patrikot köszöntöttük, előbbi 150. NB I-es, míg utóbbi 50. ZTE-s bajnoki mérkőzése alkalmából.


Már a mérkőzés elejétől egymásnak estek a csapatok. A 4. percben alakult ki az első helyzet, egy kontra végén Zimonyi passzolt Favorovhoz, aki egy az egyben vihette kapura a labdát, de Rácz jól zárta a szöget.  
A 6. percben egy Könyves cselsorozatnak köszönhető szögletet követően Szépe János bombázott a kapuba és szereztük meg a vezetést. (1-0)

Ezután is jöttek előre a csapatok, egy rendkívül közönségbarát összecsapást láthattak a tv nézők.

A 30. játékpercben Bognár István magpattanó szabadrúgásával egalizált a Paks (1-1), majd a 38. minutumban Hahn elé került a labda, aki óriási helyzetben nem hibázott. (1-2)

A szünetben cserélt Boér Gábor vezetőedző, Gergényi helyett Futácsot küldte pályára.

A 47. percben a remekül futballozó Favorov egyenlített és visszahozta csapatunkat a mérkőzésbe. (2-2)

Nem örülhettünk sokáig, egy vétlen beadást követően, az 59. percben büntetőt ítélt a játékvezető, melyet Demjén Patrik bravúrral hárított.

A 65. minutumban Futács fordult le emberéről, majd nagy labdát adott Könyves elé, aki egy szép átvétel után mellé lőtt.

Fölényünk a játékban tovább nőtt, Babati húzott el a szélen és passzát Futács irányította kapura, de a tolnaiak hálóőre bravúrral hárított.

A 73. percben szabadrúgáshoz jutottak a zöld-fehérek, amelyet Demjén még védeni tudott, azonban a kipattanót Szabó János már nem hibázta el. (2-3)

Nem sokkal később jött a válaszunk, egy szemkápráztató akció végén Babati lőtt a hálóba. (3-3)

A lendület folytatódott, a 82. minutumban Tajti zseniálisan indította Könyvest, aki egy remek átvételt követően ismét előnybe juttatta csapatunkat. (4-3)

A 90+4. percben, jött a feketeleves, Papp Kristóf találatával egyenlíteni tudott a paksi együttes.

Megelőlegezhető, hogy összecsapásunk a forduló legjobb mérkőzése volt. Folytatás szerdán a Budafoki MTE otthonában.

 

Edzői értékelés

Boér Gábor: Megmutattuk mindkét arcunkat a mai meccsen. Azt is, hogy milyen nagyszerűen tudunk előrefelé játszani és azt is, hogy hátul milyen bakikat tudunk elkövetni. Értetlenül állok azelőtt, hogy tudunk ennyi butaságot összehozni és az, hogy két meccs alatt rúgunk hat gólt és nem tudunk nyerni, az mindent elmond a csapatvédekezésünkről. Legfőképp nem is a taktikai dolgokra gondolok, óriási egyéni hibákat követünk el, de nagyon sokat beszélünk erről és próbáljunk javítani rajta, de még többet kell. Három nap múlva meccset játszunk, fel kell állnunk, fel kell emelni a fejeket!

 

Összeállítások

ZTE FC: Demjén- Lesjak, Szépe, Bobál- Szánthó (79’ Koszta), Favorov, Sankovic (79’ Tajti), Gergényi (46’ Futács)-  Könyves (85’ Kálnoki Kis), Zimonyi (68’ Babati)

Paksi FC: Rácz- Lorentz (46’ Szakály D.), Böde, Szabó- Osváth, Bognár (81’ Ádám), Papp, Tamás, Bertus- Sajbán (71’ Nagy R.), Hahn