Magabiztos győzelem az Arénában!

2-0 (2-0)

Csapatunk már az első percektől lendületes játékkal kezdett. Fölényünk hamar góllá is érett, az 5. percben Zimonyi Dávid talált a fővárosiak kapujába. (1-0)

A vezetés tudatában sem vettek vissza kedvenceink és egy gyönyörű kombináció végén Szánthó gurított a kapuba. (2-0) Így 12 perc játék után már két gólos előnyben volt együttesünk.

Akadt még nagy lehetőségünk a találkozó első felében, a 20. percben ismét Zimonyi került ziccerbe, elfektette Mijatovicsot, de a kiszorult helyzetből már nem tudta a hálóba juttatni a labdát.

A játékrész második felében kiegyenlítődött a játék, de ekkor is magabiztosan tartottuk az eredményt. Lesjak sokszor felért a támadásokkal és Tajti is kiemelkedő teljesítményt hozott.

A szünet előtt még egy alkalommal a kapuba találtunk, de a gólt sajnos les miatt érvénytelenítették.

A második félidőben taktikusan játszott a csapat, minden labdarúgónk a szívét-lelkét kitette a pályára. Párharcainkat nagy arányban megnyertük és védőink jól semlegesítették az MTK támadóit.

Jól zártuk a területeket és a labdaszerzéseknek köszönhetően több alkalommal indíthattunk veszélyes ellentámadásokat. A legnagyobb helyzet talán Bedi Bence nevéhez fűződik, aki egy kontra végén ballal lőtt a 82. minutumban, azonban a hálóőr bravúrral hárított.

Összességében magabiztosan tartottuk itthon a három pontot és bizakodva utazhatunk Miskolcra.

 

Edzői értékelések

Farkas Attila: Gratulálok a Zalaegerszegnek, hogy megnyerte ezt a mérkőzést. Azt kell hogy mondjam, hogy az első félidő és főleg az első 20 perc alapján megérdemelték. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokkal gyorsabban, sokkal agilisabban mozogtak a középpályásaik, ezzel zavart tudtak kelteni a védekezésünkben. A második félidőben próbáltuk orvosolni a helyzetet, szerkezetet váltottunk, jobban nézett ki a játékunk. Egyedül azt hiányolom, hogy nem lőttünk ebből gólt, mert akkor visszajöhettünk volna a meccsbe. Így azt gondolom, hogy csak gratulálhatunk a Zalaegerszegnek.

 

Boér Gábor: Úgy gondolom, hogy amit elterveztünk az sikerült és nagyon jó első félidőt produkáltunk, számtalan lehetőséggel. Ha nagyobb arányban vezetünk és eldöntjük a mérkőzést az első félidőben, az is igazságos lett volna. Így meg kellett dolgozniuk a srácoknak a második félidőben, de nagyon zártak voltunk, kevés lehetőséget hagytunk az MTK-nak. Le tudtuk zárni azokat a területeket, amit egyébként jól támadtak hétről-hétre és nagyon értékes sikert arattunk.

A három pont nekünk rendkívül fontos volt, hogy jól zárjuk hazai pályán ezt az időszakot és pontszámban is lépjünk előre, hisz mögöttünk is olyan csapatok vannak, akik nagyon komoly játékoskerettel rendelkeznek.

Még a Fradi meccs előtt mondtam, hogy négy meccsben gondolkozunk, ez továbbra is így van, szeretném, ha folyamatosan frissek lennénk és olyan emberek játszanának, akik bele tudják tenni ezt a komoly munkát. Ha valaki figyelemmel kíséri a mérkőzéseinket, sokszor nagyon magasan próbálunk labdát szerezni, nagyon bátor játékkal, ami rengeteg energiát követel. Épp ezért örülök, hogy jól szálltak be a cseréink.

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál – Szánthó (68’ Vass), Favorov, Sankovic, Tajti (73’ Gergényi), Bedi – Koszta (87’ Szalai), Zimonyi (68’ Babati)

Vezetőedző: Boér Gábor

MTK Budapest: Mijatovics – Herrera (78’ Clinton), Ferreira, Varju, Ikenne-King – Dimitrov (56’ Biben), Kata, Cseke – Gera (78’ Schön), Miovski (56’ Szabolcs), Prosser (89’ Drljo)

Vezetőedző: Farkas Attila