A hosszabbításban harcoltuk ki a továbbjutást!

ZTE FC–Budapest Honvéd 2–1 (0–1, 1–1, 2–1

 

A MOL Magyar Kupa 9. fordulójában a Bp. Honvéd együttesét fogadta csapatunk a ZTE Arénában.

Már a mérkőzés elején egyértelművé vált, hogy nagyon kemény összecsapás van kibontakozóban.

A 3. percben egy beívelést követően nagy helyzetbe került a kispesti gárda, de a próbálkozás elkerülte kapunkat.

A 10. minutumban Gergényi adott hatalmas labdát Babati elé, akit a visszafutó Klemenz akasztott ziccerben, így a játékvezető kiállította a vörös-feketék hátvédjét.

A piros lapot követően csapatunk átvette az irányítást és nagy labdabirtoklási fölényre tett szert.

A 30. percben érdekes döntést hozott a mérkőzés sípmestere, egy vitatható szituációban büntetőt ítélt a fővárosi alakulatnak, melyet Gazdag Dániel gólra is váltott. (0-1)

A találat után is folytatódott a dominanciánk és több alkalommal lövésekig is eljutottunk.

A 43. minutumban, azonban ismét a Honvéd veszélyeztetett egy szabadrúgást követően, amelyet Gyurján Márton védett bravúrral.

A félidő végéig már nem is változott az eredmény. A szünetben két változtatást eszközölt vezetőedzőnk, Koszta Márk és Tajti Mátyás érkezett a játéktérre.

Jól kezdtük a második játékrészt és egy Zimonyi villanást követően tizenegyest harcoltunk ki. A büntetés végrehajtója Futács Márkó volt, aki megszerezte első gólját kék-fehérben. (1-1)

A 66. percben Gyurján gyönyörű mozdulattal hárította Nagy Dominik lövését, majd nehéz pillanatokat élhettünk át a saját kapunk előtt.

A 75. minutumban Futács lépett ki egy hosszú indítással, melyet ügyesen tolt el a kimozduló Tujvel mellett. A kispesti hálóőr a tizenhatoson kívül kézzel avatkozott játékba és ennek köszönhetően kettős emberelőnybe kerültünk.

A megítélt szabadrúgásból Szánthó próbálkozhatott és kísérlete centikkel kerülte csak el a vendégek kapuját.

A rendes játékidőben nem született döntés, így kétszer tizenöt perces hosszabbítás várt a csapatokra.

A ráadás 8. percében Koszta Márk folytatta jó sorozatát és betalált nevelőegyesületének hálójába. (2-1)

A hosszabbítás második felében többször is eldönthettük volna a mérkőzést, azonban az eredmény már nem változott a hármas sípszóig.

A legjobb nyolc csapat között a Haladás-Kisvárda mérkőzés győztesével találkozunk.

 

Edzői értékelések

Boér Gábor: Igazából az volt a legfontosabb, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Egy nagyon feszült hangulatú mérkőzés volt. Úgy gondolom, hogy a kezdeti időszak rendben volt, aztán a kapott gól megzavart minket és utána nehéz volt feltörni a Honvéd masszív falát, attól függetlenül, hogy egyel többen voltunk. Ilyenkor mindig kettőzött erővel játszik egy csapat. A második félidőben, az emberelőnynek köszönhetően is, még nagyobb fölénybe kerültünk, mégis mi kezdtünk el kapkodni és idegesen játszani. De ilyen egy kupacsata, továbbjutottunk és ennek most örülni kell. Kaptunk már ki szép játékkal, most nyertünk csúnyával.

Horváth Ferenc: Érdekes mérkőzés volt, főként a mi szempontunkból. Szakmailag nehéz értékelni úgy, hogy ennyi időt játszottunk emberhátrányban, először egy, majd két emberrel kevesebben. Azt gondolom, hogy tovább szerettünk volna jutni és ezért meg is tettünk mindent, ez látszott azokon az embereken, akik a pályán voltak, de különböző okok miatt ez nem sikerült. Általában úgy jöttek ki az ítéletek, hogy minket sújtottak, de a tények szempontjából ez semmin nem változtat.

 

 

Összeállítások

ZTE FC: Gyurján- Szalai (67’ Szánthó), Németh, Bobál, Gergényi (98’ Bedi)- Babati, Kovács B. (109’ Sankovic), Favorov (46’ Tajti), Vass P. (46’ Koszta)- Futács, Zimonyi (70’ Lesjak)

Bp. Honvéd FC: Tujvel – Mezgrani, Bardea, Klemenz, Aliji – Szendrei, Kamber, Zsótér (69’ Nagy G.) – Gale (57’ Tamás K.), Gazdag (100’ Batik), Nagy Dominik (78’ Berla)

Gólszerzők: Futács (51. – 11-esből), Koszta (98.) ill. Gazdag (32. – 11-esből)
Kiállítva: Klemenz (10.), Tujvel (76.)