Bravúr a szentélyben!

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a bajnokság címvédője látogatott a ZTE Arénába.

Már a találkozó legelején vezetést szereztünk az éllovas ellen, az agilisan futballozó Futács Márkó remek passzából Koszta Márk lőtt Dibusz Dénes kapujába. (1-0)

A 18. percben veszélyeztettek először a vendégek, a zöld-fehérek szabadrúgását Gyurján Márton bravúrral hárította.

A 28. minutumban Zubkov próbálkozott, de kapusunk szögletre ütötte a nehéz labdát.

A 33. percben egy jó kombináció végén a remek mérkőzést futó Bojan Sankovic lőtt, de kísérlete fölé szállt.

Az első félidő hosszabbításában a fővárosiak egy kapufáig is eljutottak, azonban a labda visszavágódott a mezőnybe.

Fegyelmezett játékunknak köszönhetően 1-0-s előnnyel vonulhattunk a pihenőre. A szünetben nem változtattak a vezetőedzők, mindkét oldalon ugyanaz a csapat érkezett vissza a pályára.

Az 50. percben jött a szépítés, Franck Boli érkezett egy bal oldali beadásra és emberét megelőzve talált a kapunkba. (1-1)

A 65. minutumban egy jobb oldali belőtt labdát ismét az elefántcsontparti támadó jutatott a hálónkba. (1-2)

Nem tartott sokáig a vendég vezetés, ismét a Koszta-Futács páros játszott össze, amikor egy ferencvárosi szabálytalanságot követően a játékvezető tizenegyest ítélt. A jogos büntetőt a sértett maga végezte el és váltotta gólra. (2-2)

A 83. percben Zubkov kapott egy kiugratást, de nagy helyzetben fölé lőtt.

A hátralévő időben már nem változott az eredmény, óriási küzdelemben három ponttal felérő döntetlent értünk el a zöld-fehérekkel szemben.

 

Edzői értékelések

Boér Gábor: Mérkőzés előtt rengeteg problémánk volt, de kértem a srácoktól, hogy adják ki a maximumot és játszunk egy nyílt, jó mérkőzést a Ferencvárossal. Ezt nagyjából meg tudtuk valósítani. Azt gondolom, hogy nagy erőket mozgósítottak olyan játékosok, akik az elmúlt időszakban nagy terhelést kaptak és szinte semmiből kellett berobbanniuk az NB I-be, úgyhogy le a kalappal a srácok előtt. Nagyon büszke vagyok a mai eredményre és arra a szervezettségre, amit tudtunk mutatni. Tudtuk azt, hogy a Ferencváros milyen erőt képvisel, milyen kvalitásokkal bír és ezt bizonyították a mai mérkőzésen is. Azt gondolom, sikerült felvenni velük a versenyt és kihoztuk a maximumot a meccsből.

Sergii Rebrov: Mindig nehéz mérkőzéseket játszunk a Zalaegerszeg ellen. Volt, hogy 10 játékossal játszottunk, volt, hogy utolsó pillanatban tudtunk nyerni ellenük. Ha 1-0-s fordítás után nyerni tudtunk volna, akkor elégedettek lennénk, viszont a 2-1-es vezetés után ezzel az eredménnyel nem lehetünk annyira elégedettek. Ettől függetlenül, még mindig szerencsére megfelelő előnnyel rendelkezünk a bajnokságban.

 

Összeállítások

ZTE FC: Gyurján- Tanasin, Németh E., Bobál, Bedi (89’ Zimonyi)- Lesjak, Sankovic, Tajti (90’ Kovács)- Vass (89’ Szalay), Futács, Koszta

FTC: Dibusz- Wingo (77’ Lovrencsics), Mmaee, Dvali, Civic- Sigér, Somália- Uzuni (77’ Mak), Zubkov (84’ Gera), Kharaishvili (65’ Tokmac)- Boli (84’ Baturina)

 

Gólszerzők: 7’ Koszta, 68’ Futács ill., 50’ 65’ Boli