Lendületes, izgalmakkal teli mérkőzésen nyertek a zöld-fehérek

A 2023-as évet, OTP Bank Liga szempontjából egy Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel nyitottuk meg, méghozzá a második fordulóban elhalasztásra került összecsapás pótlásával. 

Lendületes mérkőzés vette kezdetét, mindkét csapat harciasan lépett fel a másikkal szemben, mindenki próbálta megszerezni a mérkőzés első gólját.

Az első komolyabb helyzet Traoré előtt adódott az ötödik percben, de nem sikerült kihasználnia.

A 10. percben mindkét térfélen mutatkozott egy-egy helyzet, együttesünknél Ikoba indult meg, de beadását Kovacevic rúgta ki, míg az ellenfélnél Traoré került szép helyzetbe, Mocsi azonban bravúrosan lépett elé.

Hét perccel később Demjén óriási védést mutatott be: Zachariassen lekészítése után Mercier próbálta a hazai kapuba varázsolni a labdát, de Demjén kitornázta a labdát.

Az iram továbbra sem lassult, pár másodperccel később egy rossz Szendrei mozdulatot követően büntető lehetőségéhez jutott az ellenfél, amely kettős érintés miatt vizsgálat alá is került, mivel elcsúszott Marquinhos saját lábát érintve lőtt a hálóba, azonban végül érvényesnek ítélték a találatot. (0-1)

Nem sokra rá megérkezett a hazai válasz: Huszti a 21. percben juttatta a játékszert az ellenfél kapujába, a bal sarokba, hat méterről! (1-1)

Az elkövetkező percekben kisebb szabálytalanságok tördelték a játékot mindkét oldalon.

A csapatok egy felettébb iramos, lendületes félidő után egy 1-1-es eredménnyel vonultak az öltözőkbe.

Az 51. percben Szendrei beadását Ikoba próbálta fejjel a kapuba juttatni, de mellé ment. Nyolc perccel később Marquinhos indította meg Traorét, de Csóka kiváló becsúszással szerelte.

A 66. percben Traoré szakadt le, de a passzát hazai hálóőrünk előbb érte el, mint az érkező Zachariassen.

Kicsivel később Ikoba hatalmas iramot diktálva futott végig az ellenfél térfelén, azonban nem sikerült befejezni a szépnek mutatkozó lehetőséget.

A 87. percben imsét Ikobáé volt a főszerep, aki kicselezte Knoesstert, de Dibusz szépen vetődött a labdáért.

Az utolsó percben Knoester fejelt el egy Civic-szögletet, amire szépen érkezett Traoré, ezzel megszerezve a mérkőzés utolsó gólját, s döntő találatát. (1-2)

Csapatunk így tehát pont nélkül maradt, folytatás szombaton, Debrecenben.

Edzői értékelések: 

Stanislav Cherchesov: Először is gratulálni szeretnék mindkét csapatnak, azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó szezonkezdés volt mindkét együttes számára. Jól felkészültek egymásból a csapatok, míg a szurkolók egy szórakoztató találkozót láthattak.

Ricardo Moniz: Csalódás számomra a mérkőzés, mert többet érdemeltünk ennél. Elől lehettünk volna magabiztosabbak, lehetőségeink voltak, de nem tudtunk élni vele. Domináltunk a mérkőzésen, de az utolsó passzok, érintések nem működtek. Úgy láttam, hogy a Fradi tizenegyesnél két érintés történt, ám ezen túltettünk magunkat és gyorsan egyenlítettünk, a végén azonban egy pontrúgás eldöntötte a mérkőzést. Ha nyertünk volna, akkor harmadik helyre felzárkózhattunk volna, de a kritikus pillanatban nem éltünk a lehetőségekkel. Tehetséges, nagyszerű csapatunk van és legalább egy pontot megérdemeltünk volna.

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén - Huszti (86’ Lesjak), Mocsi, Csóka (93’ Németh D), Bedi - Szendrei (75’ Meshack), Szalay (46’ Tajti), Sankovic, Gergényi - Ikoba, Manzinga (86’ Safronov)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Kovacevic, Knoester, Civic - Besic, Vécsei - Mercier (61’ Nguen), Zachariassen (75’ Laidouni), Traore (93’ Abena) - Marquinhos (75’ Auzqui)