3-2 (1-1)

Az év utolsó mérkőzésén csapatunk a fővárosba látogatott. Mindkét együttes sikerrel hangolt a találkozóra, a mieink Miskolcon diadalmaskodtak, míg a lila-fehérek 2-1-re győztek a Budapest Honvéd ellenében. Az összecsapás az OTP Bank Liga 11. fordulójának pótlásaként került megrendezésre.

A félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, kevés helyzettel és főként középpályán zajló labdatartással.

A játékrész utolsó tíz percében mindkét csapat villant egy-egy alkalommal. A 35. percben a fővárosiak szereztek vezetést Csongvai révén, aki egy szögletből érkező labdát fejelt a hálóba. (1-0) Szerencsére gyorsan jött a válaszunk, hisz hat perccel később Könyves Norbert tekert gyönyörűen a bal alsó sarokba. (1-1)

Küzdelmes első félidőt követően, döntetlennel vonulhattak a csapatok pihenőre.

Aktívan kezdtük a második félidőt, hisz Könyves már az 52. percben veszélyeztette Banai portáját. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is gyorsan váltották egymást a gólok. A 62. percben Tallo szerzett újfent vezetést az Újpest csapatának. Az újpestiek csatára egy pontrúgást követően, öt méterről fejelt a kapuba. (2-1)

Két perccel később – az egész mérkőzésen jól futballozó - Favorov egyenlített részünkről, aki Bedi Bence precíz beadását bólintotta a hazaiak hálójába. (2-2) 

Ez az eredmény sem tartott sokáig, hisz a 66. minutumban, az újpestiek elefántcsontparti csatára, Tallo, megszerezte önmagának második, csapatának pedig a harmadik fejes gólját. (3-2)

Játékosaink ezt követően is teljes erőbedobással hajtottak, de már nem tudtak változtatni az eredményen, pedig igazán megérdemeltünk volna legalább egy pontot.

Együttesünk így a 7. helyen zárta az esztendőt.

 

Edzői értékelés

Boér Gábor: Férfias küzdelem volt, olyan csapattal találkoztunk, amely nem a reális pozícióban van a tabellán. Pontokért jöttünk Újpestre, és azt gondolom, azon a meccsen, ahol két gólt lövünk, azzal is kellett volna távozni. Kaptunk három fejesgólt, kettőt pontrúgás után, ezek azok a szituációk, amiket ki kell védekezni. Folyamatosan futottunk az eredmény után, csalódott vagyok, nem így terveztük az összecsapást.

 

Összeállítások:

Újpest FC: Banai – Pauljevic, Kastrati, Koutroumpis, Antonov – Simon, Csongvai, Mitrovic, Perosevic – Beridze (74’ Bacsa (87’ Ristevski)), Tallo (89’ Gigic)

Vezetőedző: Predrag Rogan

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál – Gergényi (63’ Tajti), Bedi, Favorov, Sankovic (86’ Vass), Szánthó – Zimonyi (63’ Babati), Könyves (74’ Koszta)

Vezetőedző: Boér Gábor