Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a fővárosba látogattunk.

A mérkőzés első helyzete az MTK nevéhez fűződik, Schön Szabolcs bepasszolt labdáját Varga Roland lőtte kapu fölé.
Nem sokkal később ismét a hazaiak 11-es számú játékosa veszélyeztetett egy szabadrúgást követően, de kísérlete elkerülte Demjén Patrik kapuját.
A 33. percben alakítottuk ki az első lehetőségünket, Gergényi Bence beadásából Zoran Lesjak fejelt kapu mellé.


Az első játékrészben nem tudtak gólt szerezni a csapatok, így 0-0-s döntetlennel vonultak pihenőre kedvenceink.
Egy változtatást eszközölt vezetőedzőnk a szünetben, Szánthó Regő érkezett Németh Erik helyett.


A folytatás legelején Demjén Patrik bizonyította képességeit, óriási bravúrt mutatott be egy közeli emelést követően.
A második félidőben átvettük a mérkőzés irányítását és labdabirtoklási fölényre tettünk szert.


A 67. percben megszületett az összecsapás első találata, egy hosszú indítást Schön Szabolcs vezethetett kapunkra es a szóló végén a hálónkba gurított. (1-0)
A 75. minutumban nagy esély alakult ki csapatunk előtt, de Kálnoki-Kis Dávid fordulásból fölé lőtt.
A 83. percben ismét védenie kellett Mijatovicnak, Koszta Márk próbálkozott egy kipattanó után.
A 86. minutumban megvolt a labdánk az egyenlítéshez, Lesjak lövése azonban a kapufáról kifelé vágódott.
A kipattanóból induló kontra végén büntetőt kapott az MTK, melyet a frissen beálló Mezei Szabolcs magabiztosan értékesített. (2-0)

A mieink tisztességgel jöttek előre a szépítés reményében, de épp emiatt ki is nyílt a hátsó alakzatunk. A ráadás utolsó percében egy újabb hazai ellentámadás végén Prosser Dániel tiszta helyzetben tizenegy méterről a jobb oldali kapufát találta el, a kipattanó labda pedig Demjén hátáról a kapuba vágódott. (3–0)
 

Edzői értékelés

Boér Gábor: Azt gondolom, hogy nem olyan volt a mérkőzés képe, hogy sima 3-0-s vereséget szenvedünk. Sőt, voltak olyan periódusok, amikor közelebb álltunk ahhoz, hogy mi szerezzük meg a vezetést. A meccsnek abban a ritmusában, amikor fölényben tudtunk játszani, elkövettünk egy olyan hibát, amit nagyon nehéz korrigálni. Sajnos ez visszatérő dolog a játékunkban. Kaptunk ötven gólt, vissza kéne nézni, hogy abból mennyi volt olyan, ami hasonló szituációból született. A mai napon valószínűleg ez így volt megírva, hiszen a kapufánál sem volt szerencsénk...


Összeállítások
MTK Budapest: Mijatovic- Varju, Perkovic, Nagy- Ikenne-King, Dimitrov (72’ Cseke), Kata (79’ Pintér), Herrrera (79’ Balázs)- Varga (88’ Mezei), Miovski (88’ Prosser), Schön


ZTE FC: Demjén- Németh (46’ Szánthó), Kálnoki, Bobál, Gergényi- Sankovic (85’ Babati), Lesjak, Favorov (71’ Zimonyi)- Könyves, Futács, Könyves (64’ Tajti)