Pont nélkül maradtunk

Mol Fehérvár FC – ZTE FC 2-0 (2-0)

Csapatunk a MOL Aréna Sóstóba látogatott az ősz utolsó játéknapján. A válogatott szünet és az elhalasztott mérkőzés végett, három hét kihagyást követően léptünk pályára Fehérváron.

Rögtön az első percben egy zalai helyzettel indult a találkozó, montenegrói labdarúgónk, Sankovic tesztelte Rockov kapust, Szánthó Regő passzából.

Egy labdavesztést követően, a 12. percben vezetést szerzett a hazai csapat, Zivzivadze értékesítette első helyzetét. (1-0) Tíz perccel később tovább növelte előnyét a Mol Fehérvár FC. Houri talált a hálóba, egy kényszerítőt követően. (2-0)

A második gól után kiegyenlítődött a játék képe. Egy sérülés miatt, azonban már a 35. percben cserélnie kellett vezetőedzőnknek, Tanasin váltotta Gergényit.

Hiába a jó kezdés, az OTP Bank Liga egyik legfőbb esélyese fölénk tudott kerekedni az első játékrészben.

A második félidő is a fehérváriak fölényét hozta, támadásépítéseinkbe sajnos többször is hiba csúszott. Tovább nehezítette helyzetünket, hogy Szalai Dánielt a 71. percben kiállította a játékvezető, második sárgalapját követően.

Egy-egy nagyobb lehetőség adódott mindkét oldalon, de ez a játékrész már kevesebb helyzetet hozott. 

Bár szépíteni már nem sikerült, csapatunk tisztesen helytállt egy jóval nagyobb erőforrásokkal rendelkező klubbal szemben.

 

Legközelebb jövő hét szombaton lesz lehetőségünk javítani, ekkor a Mezőkövesd Zsóry csapatát fogadjuk a ZTE Arénában.

 

Összeállítások:

Mol Fehérvár FC: Rockov – Musliu, Stopira, Fiola (87’ Rus) – Bolla, Alef, Nego (87’ Pinto), Houri (76’ Nikolov), Bamgboye (62’ Hangya) - Nikolic, Zivzivadze (76’ Petryak)

Vezetőedző: Márton Gábor

ZTE FC: Demjén – Szalai, Lesjak, Bobál, Gergényi (35’ Tanasin) – Favorov, Sankovic (55’ Kovács) – Szánthó (73’ Szépe), Koszta (55’ Vass), Könyves – Babati

Vezetőedző: Boér Gábor