Az OTP Bank Liga 24. fordulójában Mezőkövesdre látogatott együttesünk. Igazi futballidő, szikrázó napsütés fogadta kedvenceinket a Városi Stadionban.

A mérkőzés első helyzetei a sárga-kékek nevéhez fűződnek, előbb Cseri beadásából veszélyeztettek a kövesdiek, majd egy szöglet után kapufát értek el.

A 15. perctől éledezett együttesünk és a kapu elé is oda-oda jutottunk.

A 30. minutumban egy labdavesztést követően kontrát indítottak a hazaiak, Jurina jól zárt el és Cseri Tamás takarásból a hálónkba lőtt. (1-0)

A 36. percben Zimonyi került a tizenhatos előterébe, de bal lábas próbálkozása elkerülte a kaput.

A 39. minutumban Tajti Mátyás bombázott, azonban Szappanos magabiztosan fogta próbálkozását.

A 40. percben Vutov átlövése talált utat kapunkba, a támadó precízen húzta vissza a labdát a rövid sarokba. (2-0)

A szünetben két változtatást eszközölt vezetőedzőnk, Futács Márkó váltotta Koszta Márkot, illetve pályára lépett Sandro Semedo Vass Patrik helyett. A bal oldali hátvéd a mai nap folyamán debütált együttesünkben az OTP Bank Liga versenysorozatában.

57. minutumban Zoran Lesjak cselezte be magát a büntetőterületen belülre, kísérletét Szappanos lábbal hárította szögletre.

61. percben hatalmas bravúrt mutatott be Gyurján, a kilépő kövesdi támadó lövését ziccerben ütötte oldalra.

A 76. minutumban Sandro Semedot második sárga lapjával kiállította Andó-Szabó játékvezető.

A rendes játékidő utolsó percében egy keresztléccel riogadtak a hazaiak, de szerencsére a kapu fölé vágódott a labda.

A hosszabbításban fiatal középpályásunk Kovács Barnabás lőtt még egy kipattanót követően, azonban az eredmény már nem változott, maradt a 2-0-s matyóföldi győzelem.

 

Edzői értékelés

Boér Gábor: Nehéz helyzetben érkeztünk a mérkőzésre, sok hiányzónk volt. Harminc percig teljesítettük azt, amit szerettünk volna, utána megint egy egyéni hiba után gólt kaptunk, majd futunk kellett az eredmény után. Próbáltunk váltani a félidőben és amíg egyenlő számban voltunk a pályán, nem is alakított ki helyzetet a Mezőkövesd. Ezt követően, megint elkövettünk egy butaságot, ami nehéz helyzetbe hozta a csapatot. Annak ellenére, hogy a végére rengeteg utánpótlás korú játékos játszott és teljesen felforgatott csapattal szerepeltünk, azt gondolom, hogy volt tartása a csapatnak.

 

Összeállítások

ZTE FC: Gyurján- Lesjak, Németh E., Bobál- Szalai (60’ Papp L.), Favorov, Tajti (71’ Kovács), Vass (46’ Sandro), Bedi- Zimonyi (71’ Németh D.), Koszta (46’ Futács)

 

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos- Farkas, Katanec, Pillár, Vadnai- Besirovic, Martic, Cseri (68’ Vajda)- Vutov (83’ Nagy D.), Jurina (46’ Vojtus), Chrien (52’ Rui Pedro)

 

Gólszerzők: Cseri 30., Vutov 40.

Kiállítva: Sandro Semedo 76.

 

Képek: Mezőkövesd Zsóry FC