Tisztes helytállás a fiataloktól!

A Mol Magyar Kupa negyeddöntőjében a Kisvárda együtteséhez látogattunk.

A mai megmérettetésen főként a második csapatunk tagjai képviselték klubunkat és a kispadon is fiataljaink vezetőedzője ifj. Bozsik József foglalt helyet. Az NB I-es szakmai stáb Zalaegerszegen készül a kiemelten fontos szombati összecsapásunkra.

Fiataljaink bátran futballoztak már a mérkőzés kezdetétől, a keretben rutinosabbnak mondható Sandro Semedo vezérletével. Együttesünk átlagéletkora 19 év volt.

A 9. percben a hazaiak veszélyeztettek először, egy távoli próbálkozásból értek el kapufát.

A 15. minutumban egy szögletet követően Lazar Cirkovic lőtt a kapunkba, megszerezve a találkozó első találatát. (1-0)

A 22. percben ismét gólt szerzett a piros-fehér alakulat, Karabelyov került ziccerbe és magabiztosan rúgta ki a hosszúsarkot. (2-0)

Az első félidő második felében több alkalommal kombinatív játékkal tartottuk meg a labdát a szabolcsiak térfelén is. A pihenőt megelőzően mégis Köcse Bencének kellett egy nagyobb bravúrt bemutatnia egy várdai kontrát követően.

A szünetben nem változtatott Bozsik József, a kezdő tizenegy futott ki a második játékrészre is.

Az 54. percben Driton Camaj cselezte be magát a tizenhatoson belülre és nagy erővel a léc alá lőtt. (3-0)

Az 59. minutumban Viana játszotta magát tisztára, majd jobbal Köcse Bence kapujába bombázott. (4-0)

A 66. percben egy lendületes kontra végén a frissen beálló Orji Nelson kísérletezett, de próbálkozása mellé a csurgott.

A 74. minutumban egy kéz gaynús szituáció alakult ki a kisvárdai büntetőterületen belül, azonban a játékvezető sípja néma maradt, és az ebből induló ellentámadás végén ismét Driton Camaj volt eredményes. (5-0)

A 78. percben labdát szereztünk a piros-fehérek tizenhatosának előterében és egy jó összjáték végén Papp László tudott szépíteni. (5-1)

A 89. minutumban Kovácsréti Márk állította be a végeredményt. (6-1)

Összességében tisztesen helytálltak fiataljaink az elsőosztályú ellenféllel szemben.

 

Ifj. Bozsik József értékelése: Más célokkal érkeztünk a mai napon, mint ami az alapvető kitűzése volt a klubnak. Szerettünk volna továbbjutni, de aztán a körülmények másképp alakultak. Így, arra használtuk fel ezt a mérkőzést, hogy a fiatal, tehetséges játékosaink, akik az NB III-as csapatban szerepelnek kapjanak egy komoly lehetőséget arra, hogy megméressék magukat. Láttuk, hogy még sok munkánk lesz, de azt gondolom, hogy amire szerettük volna felhasználni a mérkőzést – jelen körülmények közt – arra sikerült. Értékes tapasztalatokat gyűjtöttek a játékosok.

 

 

Összeállítások


Kisvárda: Minca – Himics, Khravcenko, Cirkovic, Leoni (Ene, a szünetben) – Zlicic (Ötvös, a szünetben), Karabelyov – Navrátil (Camaj, a szünetben), Viana (Sassá, 62.), Kovácsréti – Jelena (Horváth Z., 62.). 

Vezetőedző: Supka Attila


ZTE FC: Köcse – Czuczi (Bekő, 87.), Sebestyén L., Földvári, Hegedűs O. (Fehér B., 65.) – Szántó (Szökrönyös, 55.), Sandro Semedo, Kámi – Szalay (Chukwuma, 65.), Németh D. (Kun B., 65.), Papp L. 

Mb. vezetőedző: ifj. Bozsik József


Gólszerző: Cirkovic (15.), Karabelyov (21.), Camaj (54., 74.), Viana (58.), Kovácsréti (89.), ill. Papp L. (78.)