Újabb győzelem!

1-3 (0-2)

Csapatunk Miskolcra látogatott az OTP Bank Liga 16. fordulójában. Együttesünk jó formában érkezett a találkozóra, az előző három mérkőzés során hat pontot gyűjtve.

A szerdai mérkőzéshez hasonlóan, most is gyors vezetést szereztünk. A 17. percben Zimonyi fektette el védőjét egy okos mozdulattal és talált be a hálóba. (0-1) Fiatal csatárunk ezzel tovább javította egyéni statisztikáját. Eddig mindhárom mérkőzésen gólt szerzett, amikor kezdőként lépett pályára az NB I-ben.

A gólt követően is mindkét csapat támadó felfogásban futballozott. A félidő közepén zalai részről Bedi Bence került helyzetbe, pár perccel később pedig a vendégek veszélyeztettek Drazic révén.

A 43. percben ismerős képeket láthattak szurkolóink. Ahogy az MTK elleni mérkőzés második góljánál, úgy most is Lesjak ívelt jobb oldalról középre, Szánthó Regő pedig közelről értékesítette helyzetét. (0-2) Jobbszélsőnk szerdán lábbal, most viszont fejjel volt eredményes.

Intenzív játékot hozott az első félidő, sok veszélyes támadással és két gólos Zete-vezetéssel.

Együttesünk a második félidőt is nagyon jól kezdte. Az 50. percben Zimonyi került helyzetbe, majd egy perccel később már Könyves célozta meg Antal Botond kapuját.

A 66. percben újra villant Zimonyi Dávid! (0-3) Babati higgadt passzát követően, támadónk négy méterről passzolt a kapuba.

Tizenkét perccel később, szépített a Diósgyőr. Iszlai értékesítette a megítélt büntetőt. (1-3) A diósgyőri gólt követően, már nem változott az eredmény és a játék képe alapján, megérdemelt sikert arattunk.

Nagyszerű mérkőzés van mögöttünk; támadóink agilisan, nagy önbizalommal futballoztak, míg védőink – a puha talaj ellenére – stabilak és határozottak voltak a találkozó során.

Szép volt, fiúk!

 

Edzői értékelések:

Boér Gábor: Abszolút megérdemelt a győzelmünk, rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a hazaiakra, és ahhoz is megvoltak a lehetőségeink, hogy még előbb lezárjuk a mérkőzést. A meccs előtt mondtam, hogy szeretnénk azon az úton maradni, amin elindultunk, ez szerencsére sikerült. A futómennyiség és az intenzitás is megfelelő volt, küzdöttek a fiúk, nagyon fontos és értékes győzelmet arattunk.

Geri Gergely: Nagyon könnyű gólokat kaptunk, rosszul védekeztünk, és bár elöl úgy ahogy rendben voltunk, hátul életveszélyesek vagyunk saját magunkra. Ez ezen a szinten nem elfogadható, minden téren javulnunk kell.

 

Összeállítások

DVTK: Antal – Szűcs, Karan, Hegedűs (45’ Vági) – Shestakov, Márkvárt, Pedro, Iszlai, Memolla – Grozav (68’ Hasani), Drazic (77’ Ivanovski)

Vezetőedző: Geri Gergely

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál – Szánthó (84’ Szalai), Bedi, Favorov, Sankovic, Gergényi – Zimonyi (70’ Koszta), Könyves (64’ Babati (84’ Vass))

Vezetőedző: Boér Gábor