1-1 (0-1)

Nehéz körülmények fogadták fiataljainkat; az orkán erősségű szél és a pálya kis méretén túl egy nagyon rosszul előkészített, szép futballra alkalmatlan játéktér várta a csapatokat. A hazai csapat erre építette taktikáját és hosszú labdákkal, minden pontrúgást a kapu elé ívelve igyekeztek gólt szerezni. Illetve mondhatni nagyobb hangsúlyt fektettek a futball “gyilkolására” mint annak építésére.

Bozsik József legénysége azonban készült erre és nem érte őket váratlanul a sárga-kékek stílusa. Uraltuk is a mérkőzést, a hazaiak az első tíz percben egyszer veszélyeztettek, de ezen kívül nem tudtak a kapunk közelébe kerülni. Stabilan állt védelmünk a lábán.

Ahogy telt az idő, egyre többet sikerült az ellenfél védelme mögé kerülnünk. Beke veszélyeztetett többízben, illetve Szántó és Csóka kombinatív játéka után tudtunk helyzeteket kialakítani. A félidő derekán Beke tartott meg egy labdát a bal oldalon, majd Csókán keresztül forgattuk át a játékot Meshackhoz, aki Szántóval kényszerítőzött és egy visszacsel után a hosszú alsóba tekert! (0-1)

A második félidő hasonló mederben zajlott, a hazaiak hosszú labdáit jól hárítottuk, előttünk pedig több lehetőség adódott a mérkőzés lezárására. Beke kétszer veszélyeztetett szabadrúgásból, majd egy szöglet után Sebestyén lövését blokkolták a hazaiak. Az tizenöt perccel a vége előtt ismét Beke lőtt centikkel mellé, majd Meshack lépett ki ziccerben azonban jobb lábas lövését bravúrral hárította a kapus.

A találkozó utolsó momentumaiban mindent egy lapra feltéve rohamozott a Bicske és sajnos a 90. percben egy beadás után szerencsésen a hazaiak támadója elé pattant a labda, aki közelről nem hibázott. (1-1)

Összességében egy nagyon kellemetlen stílusú ellenféllel szemben értünk el döntetlent. Szombaton a Puskás Akadémia második csapatát látjuk vendégül 11:00-tól a ketrecben. Hajrá, ZTE!

 

 

Edzői értékelés

Bozsik József: Tudtuk, hogy a rossz szezonkezdés ellenére komolyan kell vennünk a Bicskét, mert hazai pályán rendkívül kellemetlen stílusban játszanak. Ez be is igazolódott, ugyanakkor remekül fojtottuk meg a játékukat és vezetésünk után több alkalommal le is lezárhattuk volna a mérkőzést. Győzelmet érdemeltek volna a srácok a mai teljesítményükért!

 

Összeállításunk

Köcse - Jóna B., Sebestyén, Dóczi, Papp Cs. - Őr M. - Meschak, Szántó (Megyesi), Kozma, Csóka D. (Fehér B.) - Beke