Összefoglaló: PAFC - ZTE FC

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a Puskás Akadémia együtteséhez látogattunk.

A mérkőzés első perceiben nem forogtak veszélyben a kapuk, azonban a 10, minutumban Komáromi bombája utat talált Demjén hálójába. (1-0)
Egyből jött a válaszunk, Favorov indításával Zimonyi verte meg a felcsúti védelmet és tálalt vissza ukrán középpályásunk elé, aki hatalmas gólt ragasztott Tóth kapujába. (1-1)
A játékrész felénél nehéz pillanatokat éltek meg a hazaiak, többször veszélyesen pattogott a labda a sárga-kékek tizenhatosán belül.
A 27. percben Koszta lőtt, a kipattanó labdát pedig üres kapus helyzetben hibázta el Babati.
Nem sokkal később ismét kilencesünk próbálkozott, de emelése elkerülte a ketrecet.
A gyors gólváltást követően uraltuk a mérkőzést és a Vál-völgyiek kontrákra rendezkedtek be. A félidő utolsó akciójában épp egy ilyen szituációból ért el kapufát Baluta révén a hazai csapat.


Döntetlennel vonultak pihenőre az együttesek és egyik vezetőedző sem változtatott a szünetben.
A második játékrész is izgalmakkal nyitott, Babati Benjamin ugrott ki Nagy Zsolt mellett és a hazaiak kapitánya utolsó emberként buktatta tízesünket. A válogatott védő szerencséjére csak a sárga lap villant.
A 72. percben jobbról érkezett beadás, de Koszta fejese mellé vágódott.
Ezt követően a frissen beállt Futács kapott labdát a szélen és egy jó csel után Tajtihoz centerezett, aki ütemtelenül a hálóba továbbította a játékszert. (1-2)
A gólt követően jött az egyenlítésért a hazai alakulat, a 79. minutumban Demjén védett hatalmasat Baluta próbálkozása után.
Futács nem spórolt az erejével,  először jobb lábas kísérletével veszélyeztetett a találkozó végéhez közeledve és ez csak a kezdet volt. A 88. percben létfontosságú találatot jegyzett (1-3), majd a hosszabbításban beállította a végeredményt is. (1-4)


Összességében közönségszórakoztató győzelmet arattunk, gyönyörű találatokkal!

Edzői értékelés
Waltner Róbert: Először is gratulálnék a csapatnak, remek munkát végeztek! Nagyszerű csapatteljesítmény volt. Belerakta mindenki a munkát és a szívüket-lelküket is. Az eredményt nem kell megmagyarázni, ráadásul egy erős csapat ellen, amely remek szériában volt. Idegenben nekünk ez egy óriási bravúrgyőzelem. Ráadásul a mi helyzetünkben nyomás alatt játszani mindig nehezebb, mintha valaki a középmezőnyben, vagy előrébb helyezkedik el. Ennek ellenére megpróbáltam ezt a nyomást levenni a játékosokról. Úgy gondolom, hogy az első félidőben volt Babatinak és Kosztának is ajtó-ablak ziccere, adódott persze a Puskásnak is helyzete, így ez a játékrész kiegyenlített volt. A második félidőben, azonban jól használtuk ki a kontráinkat és a kapu előtt is higgadtak maradtunk.



Összeállítások
ZTE FC: Demjén - Szépe, Kálnoki, Bobál, Gergényi - Favorov, Sankovic - Szánthó, Koszta
(Futács, 74.), Babati (Vass P., 62.) - Zimonyi (Tajti M., 56.)

PAFC: Tóth - Nagy, Spandler, Nunes, Deutsch - Corbu (Mance, 82.), Urblik - Kiss, Baluta, Komáromi (Weslen Júnior, 82.) - Géresi (Knezevic, 74.)