Interjú a Kecskeméti TE elleni mérkőzés legjobbjával

Zsinórban öt forduló óta veretlen a csapat és ez a szerzett gólok mellett, annak is köszönhető, hogy a támadásaink egy jól megszervezett védelem mögül indulhatnak el. Jelenleg három olyan játékos van a felnőtt keretben, akik a tavaszi szezonban lejátszott összes mérkőzésen, végig a pályán voltak. Ezen játékosok közül Oleksandr Safronov fáradhatatlan mezőnymunkájával, a KTE elleni találkozó legjobbja lett. Ennek kapcsán kérdeztük ukrán védőnket az elmúlt meccsről és a nagyszerű sorozatról.

- Gratulálunk a jó szerepléshez és a győzelemhez. Hogyan értékeled a Kecskemét elleni összecsapást?
- Nehéz meccs volt, sokat dolgoztunk az eredményért. Sikerült két gólt is szereznünk az első félidőben, ami megnyugtatta a csapatot. Ezután már nagyobb önbizalommal játszottunk és örülök, hogy végig megtartottuk a kialakított előnyt.

- A tavaszi szezonban még nem kapott ki a csapat és ez annak is köszönhető, hogy a védelem sokkal stabilabban játszik, mint tette azt ősszel. Hogyan sikerült rendbe szedni a hátsósort?
- Sokat dolgoztunk a téli felkészülés alatt és az edzőtáborban végzett munka is jelentősen látszik a teljesítményünkön. Úgy gondolom nem csak a védelem lett jobb, hanem az egész csapat jobban játszik együtt. A legutolsó emberig, mindenki megérdemli az elismerést.

- Ez volt egy huzamban az ötödik mérkőzésed, amit végig játszottál. Mit teszel, hogy a formád megmaradjon és mit gondolsz miért lehet, hogy a vezetőedző ekkora bizalmat szavaz neked?
- Nagyon sokat vagyok az edzőteremben, amellett, hogy a meccseken a lehető legtöbbet adom, próbálok az edzéseken is száz százalékot nyújtani. A sikerhez úgy gondolom az is hozzájárul, hogy rengeteget kommunikálunk egymással a pályán és ha valaki hibázik a csapattársak rögtön ott vannak, hogy kisegítsék.

Márton Gábor láthatóan nagy bizalmat fektet a védelem oszlopos tagjaiba. Oleksandr mellett Várkonyi Bence és Szenderi Norbert azok, akik lábában az elmúlt fordulók során rendre több volt, mint kilencven perc. Bencéről és Norbiról hamarosan egy újabb interjúban olvashattok majd.

Oleksandrnek gratulálunk, köszönjük az értékelést és további sikeres játékperceket kívánunk!