Interjú a Fehérvár FC elleni duplázóval

- Gratulálok a hétvégi győzelemhez, amiből te két góllal is kivetted a részed. Kívülről úgy tűnt nagyon élvezted a játékot, milyen érzés volt a szünet után visszatérni a pályára?
-Jól sikerült a felkészülés, nagyszerűen érzem magam a csapatban, és úgy érzem magabiztosan kezdhettük el a tavaszi szezont. Jó érzés volt visszatérni a pályára és mivel a mérkőzés előtt a kieső zónában tartózkodtunk a legfontosabb dolog a győzelem volt. A stadionban érezhető volt a jó hangulat és örülök, hogy meglett a három pont.

- A legutóbbi két találattal összesen nyolcnál jársz a bajnokságban és előkelő pozícióban vagy a góllövőlistán. Célba vetted már az aranycipőt?
- Egyelőre nem sokat gondolkodok ezen. Minden meccsen a maximumot szeretném nyújtani, erre koncentrálok. Örülök, ha ilyen hatékonysággal tudom segíteni a csapatot, hiszen jó pár mérkőzést kihagytam, egy csatárnak pedig természetesen kell az önbizalom, ami a gólokkal jön.

- Kereken ötven próbálkozással a neved mellett, jelenleg a második helyen állsz a ligában a kapura lövéseket tekintve. Honnan ered az önbizalom, nagyobb figyelmet fordítasz erre az edzéseken?
-
Mindkét lábbal biztosnak érzem magam és a távolság sem jelent különösebb problémát. Szeretem kihasználni a lövőhelyzeteket, de ha úgy látom a csapattársak jobb helyzetbe kerülhetnek, akkor a csapat érdekeit nézem és a passzt választom. Sokszor maradok még az edzések után is gyakorolni és ahogy azt láthatják, mondhatni a meccsek alatt is azt teszem.

- Sokszor elszigetelve kapsz labdát és ez nagyobb hatékonyságot követel. Elégedett vagy azzal, amennyit jelenleg játékba avatkozol?
- A Fehérvár ellen sok lehetőségem volt, tehát azt mondhatom igen, de minden mérkőzés más. Jelenleg nagyobb figyelmet fordítunk a védekezésre, így ki kell használnom a sebességem és a védők mögötti területet. A Diósgyőr elleni mérkőzés is jó példa volt erre, amikor Mim Gergely tudott duplázni hasonló körülmények között.

- A csapat kikerült a kieső zónából és a cél, hogy ez így is maradjon. Nem sok időtök volt pihenni, hiszen hétközi fordulóval folytatjátok a Puskás Akadémia ellen. Mire számítasz a mérkőzésen?
-
Nehéz összecsapásra számítok, mert tudjuk, hogy a Puskás Akadémia nagyon jó csapat, remek játékosokkal. Mindezek mellett tisztában vagyunk vele, hogy pontokat kell szerezni. Remélem győzni tudunk és sikerül elindítanunk egy sikeres szériát.