Jó hangulatú eseményt tartottunk bérleteseinkkel a lelátón

Klubunk kedd délután nyílt edzést és szurkolói ankétot tartott a ZTE Arénában.

Az esemény első kilencven percében Ricardo Moniz vezényelt intenzív, tempós edzést játékosaink számára, ezt követően pedig vezetőedzőnk mellett, Dragóner Attila és Kálnoki-Kis Dávid állt a lelátók elé.

Az ankét első részeként sportigazgatónk köszöntötte a szurkolókat és egy prezentációt mutatott szimpatizánsaink számára a klub stratégiájáról és filozófiájáról. Dragóner Attila kiemelte, hogy a klub hisz a fiatalokban és a rengeteg munkában, a ZTE FC pedig lehetőséget is fog adni a fiatal játékosoknak, hogy az első csapatban bizonyítsák képességeiket. Sportigazgatónk hozzátette, hogy az edzőválasztás során olyan edzőt keresett, aki szenvedélyes és hisz a támadófutballban, így esett a választás Ricardo Monizra. Ezen felül elmondta, hogy már látszik a holland szakember munkája a játékunkban és ez a csapat mindig a győzelemre fog játszani. A nyáron történő változásokról is esett szó, Dragóner Attila szerint megfelelően tudtuk pótolni a távozókat és a kölcsönszerződések helyett, a jövőben inkább saját játékosainkat próbáljuk nevelni, felépíteni. A sportvezető elmondta, hogy minden posztra van két, hasonló képességű játékosunk, ami jó versenyhelyzetet teremt. Emellett, minden posztra megvannak a fiatalok is, akik beugrásra várnak. Egy Talent Programot is indít klubunk a legtehetségesebb utánpótlás-játékosoknak, melyet Bozsik József fog vezetni. Zárszóként hozzátette, hogy valószínűleg a jövőben sem leszünk a legtehetősebb klub az országban, de munkával, hittel és olyan egységes öltözővel, ami most van, nagyon nehéz lesz elkapni csapatunkat.

 

Ezt követően Ricardo Moniz vette át a szót, aki először a lelátón ülő fiatalokhoz szólt és elmondta, hogy nagyon örül, hogy itt vannak, hisz a futball nagyon sok mindenre megtanította őt is az életben, egy klubnak pedig az is a feladata, hogy inspirálja a fiatalokat, amellett, hogy a pályán teljesít. Vezetőedzőnk szerint idén nagy dolgokat láthatnak a nézők ebben a stadionban, mert a csapat bátor lesz, fel fogja vállalni a játékot és nem fog megijedni senkitől. Ricardo Moniz kiemelte, hogy ez egy választóév lehet a klub életében annak tekintetében, hogy a középmezőnyben maradunk, vagy előre törünk. Zárásként a holland tréner elmondta, hogy nagyon örül, hogy itt lehet és hogy százhúsz százalékot fog beleadni a munkába.

Csapatkapitányunk, Kálnoki-Kis Dávid szerint jelenleg könnyű helyzetben vannak a játékosok, hisz olyan inspiráló vezetők mögé állhatnak be, mint Ricardo Moniz és Dragóner Attila, ami sokat segít a mindennapjaikban. A kapitány kiemelte, hogy idén mindenki azon fog dolgozni, hogy nagy dolgokat érjen el a csapat, mert nem szeretnének átlagosak lenni. A középhátvéd úgy látja, hogy a teljes keret minden edzésen a szívét-lelkét beleadja, ami az alappillére lesz a folyamatos fejlődésüknek.

Az ankét végén szurkolói kérdésekre válaszoltak a klub képviselői, majd fotózkodásra is volt lehetőség.