Hosszú kihagyás után ismét elkezdődött a női NB II nyugati csoportja, és hazai pályán fogadtuk a Kelen SC csapatát. A klub háza táján nem volt nagy mozgás, ugyanis senki sem távozott és az érkezők mellé is csak egy név írható. A Haladás Viktóriától érkezett a 21 esztendős Varga Barbara Adrienn, aki fiatal kora ellenére NB I-es tapasztalattal is rendelkezik, így vélhetően a csapat hasznára fog válni a játéktudása.

 

A mérkőzés napsütésben kezdődött el és a kezdősípszó után rögtön magunkhoz vettük a kezdeményezést, magasan letámadtuk ellenfelünket, és sok helyzetet alakítottunk ki.

 

A találkozó 4. percében Szegedi Anita fordult kapura, lövése azonban veszélytelennek bizonyult.

 

Pár pillanattal később Harsányi Andrea tüzelt távolról, viszont nem sikerült kaput találnia.

 

Ezt követően Pupos Veronika beadásáról Vitusz Nikoletta épphogy csak lemaradt, ezért vendég kirúgással folytatódhatott tovább az összecsapás.

 

A 12. percben viszont már sikerült a kapuba találni és Tóth Krisztina révén megszereztük a vezetést. (1-0)

 

A találat után ellaposodott a meccs, mindkét csapat sok hibával játszott.

 

A találkozó 24. percében a Kelen védőinek hibájából kettőre növeltük előnyünket, a gólszerző ezúttal Vitusz Nikoletta. (2-0)

 

Negyed órával később egy mintaszerű támadást vezettünk végig. Ismét Pupos Veronika iramodott el a szélen, a középen érkező Vitusz azonban csak a kapufát találta el.

 

Az első játékrészt végig domináltuk, ellenfelünk csak nagyon ritkán tudott a térfelünkre jutni és nem sikerült nekik helyzetet kialakítani.

 

A mérkőzés 50. percében Mezőfi Emma ugratta ki Vitusz Nikolettát, akit nem tudtak megállítani a védők és magabiztosan értékesítette a helyzetét. (3-0)

 

A második félidőben is mi birtokoltuk többet a labdát, azonban sokáig kevés lehetőséget tudtunk kidolgozni.

 

A 66. percben az újonnan érkező Varga Barbara beadása csúszott le, de pont így lett veszélyes és a fiatal támadó megzörgette a felsőlécet.

 

Nem sokkal később pedig megszületett a Kelen SC első kaput eltalált lövése, azonban Kiss Emília bravúrral hárítani tudott.

 

A mérkőzés végéhez közeledve Varga Barbara gyújtotta be a rakétákat, ám ziccerét nem tudta értékesíteni és ismét a kapufát találta el.

 

Pergelné Kalamár Andrea így értékelt a mérkőzés után:

 

"Idény eleji formát mutatottunk az első félidőben, de szerencsére gyorsan sikerült megszerezni a vezetést érő találatot. Játékban nagyon alulteljesítettünk, azonban a második felidőben sikerült rendezni sorainkat és már jobban nézett ki a csapat játéka is."

 

Összeállítások:

ZTE FC: 

1 Kiss – 2 Nagy – 3 Szegedi (46’ Tollár) – 6 Hetyei (46’ Varga) – 7 Tóth (75’ Tóth) – 8 Simon (75’ Nyári) – 10 Hannig – 11 Pupos (68’ Király) – 21 Harsányi (88’ Major) – 22 Vitusz (88’ Bicsák) – 27 Mezőfi

 

Kelen SC:

88 Pityó – 7 Hochstein (46’ Zólyomi) – 10 Grajczár (46’ Bacsa)  – 11 Cselőtei (65’ Kovács)  – 13 Gál – 14 Dura – 15 Pongó – 16 Károly (59’ Konrád) – 17 Stumpf – 18 Mag – 19 Hancsovszki (46’ Mészáros)