A DVSC győzedelmeskedett a hétvégi bajnokin

Hosszú idő után újra hazai közönség előtt léphetett pályára csapatunk, méghozzá új vezetőedzőnk, Márton Gábor irányítása alatt. Az OTP Bank Liga 14. fordulójában ezúttal a DVSC csapatát fogadtuk.

A mérkőzés első tizenöt perce az ellenfél játéknak tördeléséről szólt, egyik fél sem jutott igazán nagy helyzetig. Szép lassan a Debrecen magához ragadta az irányítást, mi pedig a labdaszerzések után próbáltunk egy-egy hosszú indítással kontrát indítani.

Az első kapura lövésre egészen a 21. percig kellett várni, ekkor Vajda próbálkozott a vendégek részéről. A tizenhatos jobb széléről tekert a hosszú felső irányába, a lövés nem volt igazán erős, a kapus magabiztosan fogta.

Harminc percnyi játék után a DVSC több mint kétharmad arányban birtokolta a labdát. Mance és Croizet elsősorban az ellenfél hibáit kihasználva próbáltak érvényesülni. Alkalmanként sikerült megszerezni a játékszert, a pontosság azonban hiányzott a részünkről, hogy hosszabb ideig birtokoljuk azt.

A 32. percben ismét a vendégek veszélyeztettek, Bárány tette ki a szélre Dzsudzsáknak a labdát, aki középre gurított. A lekészítésre többen is érkeztek, Bedi azonban bravúros becsúszással tisztázott a támadók elől.

Hiába a labdabirtoklási fölény, a 37. percben egy rossz debreceni érintés után Mancehez került a labda, aki magabiztosan fedezte azt. Lefordult az őt sanyargató Dreskovicról, majd nagyszerűen gurított keresztbe. A másik oldalon a csapatkapitány, Croizet érkezett és magabiztosan lőtt ballal a kapuba. (1-0)

Az első félidőben nagyon sok fizikai párharc és ezzel együtt szabálytalanság is történt. Andó-Szabó Sándor játékvezető négy sárgát is kiosztott a 46 perc alatt.


Sok ziccerről nem beszélhettünk, egy ZTE gólról viszont igen, így egy gólos előnnyel térhettünk pihenőre.

A második játékrész sokkal kiegyenlítettebben kezdődött, ennek ellenére a Debrecennek sikerült betalálni. Az 56. percben Domingues indult meg a bal oldalon. Beadása elsőre nem tűnt veszélyesnek, a labda végül mégis Dzsudzsák Balázshoz került. A több mint százszoros válogatott játékos, szépen vezetgette azt, kivárt a megfelelő helyzetig, majd éles szögből kilőtte a jobb alsót. (1-1)

Pár perccel a középkezdés után ismét Dzsudzsák Balázs próbálkozott, ezúttal messzebbről, Dombó bravúrral védett. Nem sokkal később a másik gólszerző, Croizet is hasonló távolságból próbálkozott a vendég kapu előtt, az a lövés azonban fölé szállt.

A 68. percben a csereként beállt Oliveira túljutott a vele szemben védekező Csókán, így senkitől sem zavartatva adhatott középre. Az éles, erős beadás Loncar irányába tartott, Várkonyi Bence azonban egy szerencsétlen mozdulattal próbált tisztázni és a rossz érintést követően a labda a hálóban kötött ki. (1-2)

Mim Gergely beállásával felfrissült a jobb oldalunk. A 76. percben egy kényszerítő után ballal próbálkozott a 24 éves támadó, erős lövését Dreskovic tudta blokkolni.


Márton Gábor cseréi láthatóan jót tettek a támadó játékunknak. A pontrúgások rendre magukban hordozták a veszélyt, igazán nagy ziccerig azonban még így sem jutottunk a hajrában. A négy perces hosszabbításban végig domináltunk, de a debreceni védelem fegyelmezett volt és nem találtunk rajta rést. 

 

Összeállítások

ZTE FC

1 DOMBÓ – 4 LESJAK (87’ HUSZTI) – 5 VÁRKONYI – 9 SAJBÁN (81’ MESHACK) – 10 CROIZET – 18 SANKOVIC (88’ SZALAY) – 19 MANCE (80’ SPOLJARIC) – 21 CSÓKA – 27 BEDI – 41 VANGELOU – 97 NÉMETH (69’ MIM)

DVSC

16 MEGYERI – 10 DZSUDZSÁK (83’ ROMANCHUK) – 11 FERENCZI (84’ MOJZIS) – 14 DRESKOVIC – 15 MANRIQUE – 17 BÁRÁNY (90’ TUBOLY) - 20 LONCAR – 22 VAJDA (46’ OLIVEIRA) – 29 KUSNYIR – 94 LAGATOR – 99 DOMINGUES (73’ SZÉCSI)