A hazai együttes jól élt az emberelőnnyel és 3-1-re nyert

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában Kecskemét felé vettük az irányt, hogy a jó kezdést produkáló Bács-Kiskun megyei csapattal vegyük fel a versenyt. 

Az első negyed órában domináltunk a pályán, több lehetőség is adódott csapatunk előtt, nem igazán került a játékszer a vendég térfélre. 

A 12. percben Bedi Bence meg is szerezte a mérkőzés első találatát: körülbelül 25 méterről lőtt gyönyőrűen a bal alsó sarokba. (0-1) Három perccel később Ikoba került helyzetbe, de a hazai tizennyolcas blokkolta a kapu felé tartó lövést.  

A 34. percben egy remek Gergényi-passzt követően Ikobához került a labda, de lövését Varga védeni tudta. 

A félidő végéhez közeledve aztán a hazai csapat is próbált veszélyeztetni, Szuhodovszki távolról történő szabadrúgásával. 

A 41. percben aztán baljós fordulat következett: Huszti András a tizenhatoson belül szabálytalankodott, megszerezve ezzel második sárga lapját, mellyel emberhátrányba kényszerültünk.  A hazai büntetőt Banó-Szabó Bence végezte el, akinek sikerült is értékesítenie a lehetőséget. (1-1) 

Végül az első játékrész végeztével 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőkbe. 

A második félidőt tehát már emberhátrányban folytattuk. A játékrész elején egy Demjén Patrik védésnek örülhettünk: Szabó Levente próbálta a kapu bal alsó sarkába juttatni a labdát az ötös vonaláról, de hálóőrünk gyönyörűen vetődött a lövésre. 

Az örömünk azonban nem tartott sokáig, az 55. percben Kálnoki-Kis szabálytalansága okán ismét büntetőt ítélt a játékvezető a hazaiaknak, melyet Szabó Levente értékesített. (2-1) 

Két perccel később Meshack próbált egyenlíteni egy fejeléssel, de a hazai kapus hárított. 

A 60. percben a hazai csapat eldöntötte a mérkőzést: Szabó Levente közvetlen közelről a jobb felső sarokba bombázta a labdát. (3-1)

A félidő hátralévő részében az egész csapat küzdött, hogy sikerüljön még gólt szereznünk, azonban a hosszú perceken át tartó viaskodás végül csak az eredmény tartására volt elegendő. 

A mérkőzés létszám tekintetében a 88. percben kiegyenlítetté vált, amikor a hazaiak játékosa, Tóth Barna is megkapta második sárga lapját. 

Az utolsó komoly helyzetünk Gergényi előtt adódott a hosszabbítás utolsó percében: Lesjak beadását fejelte a bal felsőbe, de Varga bravúros vétődéssel kivédte a próbálkozást. 

Így hát nekünk sem sikerült megtörnünk a Kecskemét veretlenségét. 

Ricardo Moniz: Először is gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez, lehetett volna akár nagyobb a különbség is, ha a csapatom fizikálisan és mentálisan nem ilyen erős a második félidőben. Az első játékrészben tudtunk dominálni a mérkőzésen, egészen a kiállításig, ami megváltoztatta a találkozót. Saját magunk ellenségei voltunk ezzel a kiállítással, ahogy az Újpest ellen is. A kiállítás után védekeznünk kellett, ami teljesen ellent mond a filozófiánknak, hisz támadni és presszingelni szeretnénk, de egy ilyen helyzetben felborult a tervünk.

Összeállítások: 

KTE: Varga - Grünwald, Banó-Szabó (66' Katona M.), Belényesi, Szalai, Katona B. (87' Djunarovics) - Szuhodovszki (46' Szabó L. ), Vágó, Nagy (80' Meskhi ) - Tóth, Szabó

ZTE FC: Demjén - Huszti, Kálnoki-Kis, Mocsi (64' Safronov), Bedi - Sankovic (64' Lesjak), Gergényi - Meshack (69' Májer), Tajti, Németh D, (52' Kovács B. ) - Ikoba (69' Szalay)