Megszakadt a ragyogó széria

Csapatkapitányunk, Szendrei Norbert kereken a századik élvonalbeli mérkőzésén vezette ki a fiúkat a Várkerti Stadion gyepére, bízva abban, hogy pontot tudunk csenni a Kisvárda otthonából a bajnokság 23. fordulójában.

Aktívan kezdtük a találkozót, kevesebb mint öt perc alatt kétszer is veszélyeztettük az ellenfél kapuját. Mindkét alkalommal Mance fejezte be a támadást. A komolyabb lehetőséget a második próbálkozás jelentette, egy balról érkező középre emelt labdát kapásból lőtt el a horvát, nem sokkal ment fölé.

Az első fél órában kevés helyzetet figyelhettünk meg. A legnagyobb harc a középpályán zajlott, sok fizikai párharc jellemezte a játékot és egyik csapat sem tudott igazán nagy gólszerzési lehetőséget kialakítani. Gruber Zsombor kapott nagyszerű indítást a 20. perc környékén, fiatal támadónk azonban nem tudta áthámozni magát védőjén és így lövésig nem jutott el.

A 30. percben a Kisvárda előtt adódott a mérkőzés addigi legnagyobb ziccere. Camaj tekert a bal szélről keresztbe és Mimet megelőzve, jó ütemben érkezett Jovicic, a fejese végül elkerülte a kapunkat.

Nem sokkal később egy kontrából indulhattunk meg Mim révén. Ahogy a szélsőnk a felezőhöz ért nagyszerűen tálalt a mellette jobb oldalt induló Bedi elé. Bedi a védője mellett aztán visszahúzta a bal lábára a labdát és a hosszúra tekert. A lövés a felső lécen csattant, a kipattanó nem hozott újabb fordulatot.

A 41. percben megszerezte a vezetést a Kisvárda. Egy bedobást harcoltak ki közel az alapvonalhoz és Melnyk gurított vissza Lucashoz. A hazaiak csapatkapitánya takarásból, mintegy 20 méterről célozta be a bal alsó sarkot. A labda elhaladt az egerszegi lábak alatt és a hálóban kötött ki, Dombó nem tudott mozdulni az erős lövésre. (1-0)

Bár sok ziccert nem tudtak kialakítani a felek az első játékrészben, mindkét csapatnak adódott egy-egy komoly lehetősége. A mi részünkről Bedi kapufájánál jártunk legközelebb a vezetéshez, a piros mezesek aztán egy távoli átlövéssel tudták feltörni az egyébként szervezett védelmet. Egy gólos hátrányban vártuk a folytatást.

A csereként beállt Yohan Croizet veszélyeztetett elsőként a második félidőben. Egy szépen végigjátszott támadás befejezéseként a francia támadó Mim passza után befordult az ellenfél tizenhatosának területére és jobb lábbal lőtt el a hosszú kapufa mellett.

Hatvan perc elteltével a legnagyobb fantáziát Mim Gergely felfutásaiban lehetett látni. A rendkívül gyors, agilis szélsőnk többször is hatalmas sprintet vágott le a bal oldalon, amivel közelebb kerülhettünk az egyenlítéshez. Az első veszélyes lövés is az ő nevéhez fűződött a 62. percben. A tizenhatos előteréből szépen tekert a jobb felső irányába, Petkovic bravúrral tolta ki a labdát a léc alól.

Eredményes hajrákat tudhatunk magunk mögött ebben az idényben és az utolsó negyedórához érve továbbra is küzdöttünk az egyenlítésért. A csereként beállt játékosok friss erőt hoztak a pályára, támadásaink azonban nem ütöttek rést a szervezett kisvárdai pajzson.

A 87. percben a saját térfelünkön vesztettük el a labdát és Camaj szemben a kapuval, tisztán lőhetett. Dombó hatalmas védésével életben tartotta a reményeket, miközben az idő vészesen telt.

A három perces hosszabbítás már csak egy veszélyes hazai lövést és egy távoli Sankovic próbálkozást hozott. Feczkó Tamás együttesének sikerült megtartani az első félidőben szerzett vezetést és ezzel a végeredmény Kisvárda Master Good – ZTE FC, 1-0.

Vogyicska Balázs a DVTK elleni kupameccsen már megkapta a lehetőséget, az NB I-ben azonban most debütált a fiatal játékosunk. Balázs így értékelt a mérkőzés után:

„Nagyon jó érzés volt pályára lépni az élvonalban, sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, de előre tekintünk és remélem, hogy ennél csak jobb teljesítményt nyújtunk majd a jövőben. A meccs elején nem tudtuk az ellenfél térfelén megtartani a labdákat, félidőben jöttek a változtatások és így a játékunk kissé feljavult. Küzdöttünk az egyenlítésért, de ez most nem volt elég. Úgy gondolom, senki fejében nem fordult meg, hogy emiatt a vereség miatt bajba kerülhetünk. Megyünk tovább és az eredmények jönni fognak.”

A 23. fordulóban tehát megszakadt az öt mérkőzés óta tartott veretlen szériánk az OTP Bank Ligában. Javításra legközelebb március 10-én lesz lehetőségünk, amikor hazai pályán fogadjuk majd az MTK Budapest csapatát. Hajrá Zete!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:

KISVÁRDA MASTER GOOD
30 PETKOVIC – 3 JOVICIC – 5 NIKOLOV (78’ MAKOWSKI) – 6 ÖTVÖS – 7 CAMAJ – 8 MELNYIK (71’ NAVRÁTIL) – 11 LUCAS – 14 CIPETIC (85’ RUBUS) – 21 FILIPOVIC (46’ ILIEVSKI) – 23 SZÉLES – 27 MEŠANOVIĆ (85’ SPASIC)

ZTE FC
1 DOMBÓ 5VÁRKONYI – 6 MIM GERELY11 SZENDREI (79’ SAJBÁN) 18 SANKOVIC – 19 MANCE 21 CSÓKA 27 BEDI (79’ MEDGYES) 30 GRUBER (46’ CROIZET) 33 SAFRONOV (89’ NÉMETH) 49 KISS (46’ VOGYICSKA)