Babati góljával szépítettünk a hajrában, de az egyenlítés már nem jött össze.

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a tavalyi szezon bajnokát és a szerdán a Bajnokok Ligája- selejtezőjéből a Celtic-et kiejtő Ferencváros csapatát fogadtuk 8429 néző előtt, kiváló hangulatban a ZTE Arénában. A mezőkövesdi mérkőzéshez képest egy változást eszközölt a kezdőcsapatban Boér Gábor vezetőedző: Koszta Márk került be a kezdőbe Zivko helyett.

Az első helyzet a mieink előtt adódott: Koszta maradt le centikkel Babati bal oldali beadásáról, majd nem sokkal később előbb Uzuni, majd Boli veszélyeztetett, de Demjén mindkét alkalommal állta a sarat. A 13. percben Szánthó lőtt a tizenhatos előteréből nem sokkal a kapu mellé. A 20. percben aztán ismét Szánthó került helyzetbe egy pazar indítást követően, de Blazic az utolsó pillanatban menteni tudott előle.

A 31. percben Babatit lökte fel Botka gólhelyzetben, amiért a játékvezető büntetőt és piros lapot adott. A labda mögé a sértett állt, de a balra vetődő Dibusz a lábával még védeni tudta a tizenegyest. A 40. percben Civic szerezte meg a vezetést a vendégeknek: ballal tekert 20 méterről a jobb felsőbe (0-1). A 44. minutumban Gergényi adta be balról a labdát, a lecsorgót pedig Koszta lőtte el, de csak az oldalhálót találta el. A félidő utolsó helyzete is a miénk volt Babati révén: 18 méterről lőtt ballal, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A második játékrész eleje nem a terveink szerint alakult: Uzuni jobb oldali szögletét Kharatin fejelte a bal kapufa mellé (0-2). Csapatunk ezt követően sem adta fel, küzdöttek a fiúk becsülettel, de az utolsó passzokba vagy hiba csúszott, vagy a hazaiak védelme tisztázni tudott. Támadtunk tovább, előbb Vass, majd közvetlenül ezt követően Lesjak lőtt, de a hazaiak hálóőre mindkét alaklommal védeni tudott.

A 82. percben meg is lett a támadásaink eredménye: Könyves továbbította a labdát a tizenhatoson belül az érkező Babati elé, aki harciasságának köszönhetően két védő között is elérte a játékszert és az üres kapuba lőtt (1-2). A 86. percben előbb Bedi lőtt ballal 22 méterről, majd Könyves jobbal 18-ról, de Dibusz hatalmas bravúrral hárítani tudott mindkét próbálkozásnál. A 89. minutumban ismét Könyves próbálkozott éles szögből, nem sokkal lőtt a kapu fölé. A hosszabbítás perceiben még az előrehúzódó Lesjak próbált ollózni, de balszerencséjére eltalálta Civicet, amiért megkapta második sárga lapját.

ZTE FC – Ferencváros 1-2 (0-1)
ZTE FC: Demjén – Tanasin (Favorov, 69.), Lesjak, Bobál, Gergényi - Sankovic, Bedi – Szánthó (Könyves, 56.), Koszta (Dragóner,61.) Vass - Babati
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Dvali (Kovacevic, 33.), Blazic, Heister - Kharatin, Uzuni – Isael (Civic, 36.), Laidouni, Tokmac (Somalia, 80.) - Boli
Gólszerzők: Babati (82.) ill. Civic (40.), Kharatin (54.)
Sárga lap: Bobál (21.), Lesjak (29.), Bedi (45.), Tanasin (58.) ill. Dibusz (49.), Kharatin (60.) Uzuni (92.)
Piros lap: Lesjak (93.) ill. Botka (31.)