Összefoglaló: ZTE FC-PAFC

A vasárnapi szélsőséges időjárás miatt félbeszakadt találkozónk befejezéseként megrendezett összecsapás a 69. perctől folytatódott, tehát bő húsz minutum állt rendelkezésünkre az eredmény kozmetikázására.

Hiába próbáltunk már az újrakezdést követően nekirontani ellenfelünknek, a mérkőzés elején meddő mezőnyjáték zajlott. A felcsútiak letámadták labdakihozatalainkat és egy lövést is elkönyvelhettek.

Az első lehetőségünk a 83. percben érkezett el, amikor egy formás jobb oldali támadás indult Grezdától, melyet az akció végén Skribek lőhetett Tóth kapujára.

Nem sokkal később ismét hetesünk volt a főszereplő, amikor is kecsegtető szituációból tekert fölé egy szabadrúgást.

A Puskás Akadémia a kontráiban bízhatott, Corbu a 88. percben is veszélyt teremtett, majd a hosszabbításban meg is koronázta teljesítményét, és egy ellentámadás végén gólt is szerzett.

A hátralévő időben nem sikerült már szépítenünk, így 1-3 lett a találkozó végeredménye.

 

Edzői értékelés

Ferenczi István: Az elején uraltuk a mérkőzést, de nem érdemtelen, hogy a Puskás megfordította a mérkőzést, mert nagyon sokat tett érte. Az időjárás közbe szólt, ezért ma pótoltuk ezt a húsz percet. Próbáltunk a Puskásra nyomást gyakorolni, de ők is jó taktikát választottak, magas presszinggel igyekeztek megakadályozni a labdakihozatalunkat. Amit megbeszéltünk, abból kevesebbet láttam. Igazából két lehetőségünk volt visszajönni a mérkőzésre, de az első veszélyesebb kontrából a Puskás megbüntetett minket, sajnos ez benne is volt a pakliban, hogy ha kinyílunk, akkor megkontráznak minket. Gratulálok a Puskás csapatának. 

 

Hornyák Zsolt: Ott tudtuk folytatni a mai találkozót, ahol vasárnap abbahagytuk, főként a második félidei játékunkra gondolok. A mérkőzés első félidőjében még nem voltunk annyira magabiztosak és a Zalaegerszeg előnybe került. A mai húsz percre jól sikerült felkészülnünk és visszatérnünk. Azzal a céllal jöttünk, hogy magasan letámadjuk az ellenfelet és ne adjunk sok teret a Zalaegerszegnek a labdakihozatalra, ami sikerült is. Végén sikerült még egy gólt lőni, aminek nagyon örülök. Fontos számomra, hogy visszatértünk és nyerni tudtunk egy nem könnyű ellenfél ellen.

 

 

Összeállítások

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Sebestyén, Gergényi – Bedi, Halilovic – Skribek, Spoljaric, Grezda – Zimonyi

PAFC: Tóth – Favorov, Stronati, Spandler, Deutsch – van Nieff, Plsek – Gera, Slagveer, Komáromi – Corbu