Nem sikerült a bravúr.

2-0 (0-0)

A listavezetőhöz látogatott csapatunk a bajnokság 14. fordulójában. Együttesünk hasonló taktikai hadrendben futott ki a Groupama Aréna gyepére, mint a Mezőkövesd együttese ellen. Az akkori kezdőcsapathoz képest azonban, négy helyen változtatott vezetőedzőnk.

Bátran kezdtünk a rekordbajnok otthonában, rögtön a második percben veszélybe került Dibusz Dénes kapuja. Az első húsz perc kiegyenlített játékát követően, a zöld-fehérek átvették az irányítást a labdabirtoklás tekintetében, de csapatunk taktikusan játszott, veszélyes ellenfele volt a BL-ben vitézkedő Fradinak.

A pihenőre gól nélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második félidőben a cserék sorát Boér Gábor nyitotta, aki Könyves Norbertet küldte be Dragóner Filip helyére.

A 66. percben, egy Demjén bravúrt követően, szöglethez jutott a Ferencváros. A beérkező pontrúgást Laidouni tudta értékesíteni közvetlen közelről. (1-0) Pár perccel később, tovább növelte előnyét a Ferencváros, a horvát támadó, Baturina talált a hálóba. (2-0)

A második gól után Tajti és Kovács is veszélyeztetett, de az eredményen sajnos már nem tudtunk változtatni.

Németh Erik pályára lépésével újoncot is avattunk, saját nevelésű labdarúgónk első mérkőzését játszotta az NB I-ben.

Fiatal csapatunk méltó módon helytállt a válogatott játékosokkal tűzdelt Ferencváros ellen. Sűrű decemberi programunk szerdán folytatódik, amikor is az MTK csapatát fogadjuk az ZTE Arénában.

 

Edzői értékelés:

Boér Gábor: Az első félidőben jól működött a letámadásunk, a lehetőségeink is megvoltak, de sajnos nem tudtunk jól gazdálkodni a helyzeteinkkel és megszerezni a vezetést. Nagy erőket mozgósítottunk, ami sokat kivett a csapatból, amikor pedig frissíteni akartunk, akkor lőtte a gólokat a Ferencváros. Azt tudtuk előre, hogy ezt az iramot 90 percen keresztül nem lehet bírni, ezért az volt a tervünk, hogy cserékkel frissítünk majd. Sajnálom a srácokat, mert közel voltak a bravúrhoz, sajnos nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Rengeteg munkát beleraktunk, de most már a következő meccseket kell előtérbe helyeznünk. Erre a teljesítményre lehet és kell támaszkodnunk. Az elmúlt mérkőzéseken maradt néhány pont a csapatban, de tisztán látható a fejlődés. A Ferencvárosnak ezúton is gratulálok a győzelemhez.

Szergej Rebrov: Mindig nehéz a ZTE ellen játszani, sokat fejlődtek, agresszívan játszanak és úgy érzem, feljebb is lehetnének a tabellán, így nagyon értékes a három pont. A második félidőben nagyobb koncentrációval mentünk ki a pályára, ez is kellett a sikerhez.

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén – Lesjak (77’ Kovács), Szépe, Bobál – Vass, Sankovic, Bedi, Favorov (71’ Tajti), Gergényi (77’ Németh) – Dragóner (56’ Könyves), Babati (71’ Zimonyi)

Vezetőedző: Boér Gábor

FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Heister – Somalia (81’ Kharatin), Laidouni – Tokmac (71’ Sigér), Isael (60’ Zubkov), Mak (81’ Uzuni) - Boli (60’ Baturina)

Vezetőedző: Sergei Rebrov