Összefoglaló: ZTE FC-Budapest Honvéd FC

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában a kispesti vörös-feketéket fogadtuk a ZTE Arénában.

A debreceni győzelemnek köszönhetően bizakodva vártuk az összecsapást és vezetőedzőnk nem is változtatott a kezdőcsapatunkon.

Az első percek mezőnyjátékát követően, már az első helyzetét gólra váltotta a vendég együttes, Demjén parádés védése épp Nenad Lukic elé pattant és a center nem hibázott. (0-1)

Nem sokkal később a második ziccert is értékesítették, ezúttal Hidi Patrik gurított a kapunkba. (0-2)

A 22. minutumban kényszerű cserére került sor, Daniel Milovanovikjnak kellett elhagynia a pályát és Emir Halilovic érkezett a játéktérre.

Bár kedvenceink becsülettel jöttek előre, számottevő lehetőséget nem sikerült kialakítanunk a félidő ráadásáig, amikor is Bedi Bence próbálkozásánál kellett nyújtózkodnia Szappanos Péternek.

A pihenőben három helyen változtatott Waltner Róbert, pályára küldte Eros Grezdát, Bobál Dávidot és Huszti András, Babati Benjamin, Zoran Lesjak, illetve Kálnoki-Kis Dávid helyére.

A második félidőben megélénkült játékunk és a kapujukhoz szegeztük a kispestieket. Látványos cseleivel főként Eros Grezda keverte meg a vendégek védelmét.

A 70. percben azonban egy szöglet után Tamás Krisztián bombagólt szerzett a fővárosiaknak.  (0-3)

Pár minutummal később Halilovic ugratta ki Grezdát, de Szappanos Péter ismét a helyén volt.

A kialakult sarokrúgásból megszereztük szépítő találatunkat, egy kavarodást követően Nikola Serafimov volt eredményes. (1-3)

Hiába rohamoztunk az utolsó pillanatig, már nem sikerült további gólokat szereznünk, így a Honvéd elvitte a három pontot az Arénából.

 

 

Edzői értékelések

Waltner Róbert: Nagyon elkeseredett vagyok és szégyellem is magam az első harmincöt perc után. Látható volt a különbség az első és a második félidő között. A második játékrészre már egy másik csapat jött ki a pályára, aki agresszív volt és jól is kezdtük azt a félidőt. Így kellett volna egész mérkőzésen játszani. A Honvéd agresszívabb volt és jobban átérezte a mérkőzés fontosságát. Ebben a tizenkét csapatos NB I-ben minden meccs élet-halál harc. A védekezést mindenképp stabilizálni kell, mert rengeteg gólt kapunk. Az én csapataimtól mindig azt várom el, hogy a mentalitás része mindig százszázalékos legyen, akár az edzésen, akár a mérkőzésen és az első félidőben ezt nem láttam.

Horváth Ferenc: Jól kezdtük a mérkőzést, mert már 2-0-ra vezettünk 15 perc után. Jól játszottunk, agresszívak voltunk, sok lehetőségünk volt, de azt azért hozzáteszem, hogy a Zete játékában mindig benne van a gólveszély. Ezt most is éreztem, de úgy gondolom, hogy ma mind védekezésben, mind támadásban jobbak voltunk a hazai csapatnál.

 

Összeállítások

ZTE FC: Demjén – Lesjak (46’ Huszti), Serafimov, Kálnoki (46’ Bobál), Gergényi – Sankovic, Bedi – Milovanovikj (22’ Halilovic), Koszta (64’ Meshack), Skribek – Babati (46’ Grezda)

Bp. Honvéd FC: Szappanos – Lovric, Batik, Klemenz, Tamás – Hidi, Pantelic, Zsótér (62’ Nagy G.) – Nagy D. (89’ Banó-Szabó), Lukic (78’ Eppel), Bőle