Legújabb igazolásunk Bobál Dávid, akivel terjedelmes bemutatkozó interjút készítettünk.

- Testvéred, Gergő már eddig is a Zetét erősítette. Mekkora volt ennek a szerepe a döntésedben?

- Nagy szerepe volt, hiszen két olyan klub került képbe, ahova ha igazolok, nem kell bemutatkoznom: a Honvéd és a ZTE, itt azért, mert Gergő sokat segít nekem a beilleszkedésben – kezdte honlapunknak adott bemutatkozó interjúját Bobál Dávid, aki 1 évre kötelezte el magát klubunkhoz. -  Ezen kívül meghatározó tényező volt, hogy milyen erős csapat formálódik Zalaegerszegen. Már a tavalyi idény folyamán is nyomon követtem a ZTE szereplését, tetszett, amilyen direkt támadófocit játszik az együttes, látszik, hogy a vezetőedző is ezt erőlteti, ez szimpatikus volt.

- Gergő miket mesélt korábban a ZTE-ről?

- Mondta, hogy rendben van minden a klubnál, a körülmények, a szakmai stáb, a szurkolókról nem is beszélve, csupa pozitív dolgot említett. Ő már korábban is játszott itt, nem véletlenül tért vissza fél éve, én pedig nem az ismeretlenbe csöppentem, hiszen az NB II-ben is szinte az összes meccsét néztem az interneten a csapatnak. Említette a szurkolókat is, hogy mennyire egymásra talált a csapat és a tábor, én pedig videókon is megnéztem, hogy milyen hangulatot varázsolnak a stadionba a drukkerek.

- Ikrekként milyen együtt a pályán lenni?

- Nagyon szeretünk együtt játszani, hiszen 18 éves korunkig végig egy csapatban futballoztunk, utána váltak külön az útjaink, de annak ellenére, hogy a pályán elég távol vagyunk egymástól, érezzük egymás gondolatait, reméljük, ez látszódni fog a mérkőzéseken is.

- Gergő korábban említette, hogy volt olyan is, amikor megéreztétek, hogy a másik megsérült, pedig többszáz kilométerre voltatok egymástól. Ez a speciális ikerkapcsolat a pályán is sokat segít?

- Igen, főleg azért, mert együtt nőttünk fel, ugyanazokat a dolgokat tapasztaltuk az élet során, de nem csak a foci terén, hanem például a zenei ízlésünk is nagyon hasonló. Az ilyet csak az értheti igazán, akinek van ikertestvére, de ha olyat kérdezel meg, aki ismer minket, megerősíti, hogy nagyon hasonlók vagyunk, olyan, mintha lenne egy másik felünk.

- A nevedhez fűződik egy 2017-es bajnoki cím a Honvéddal, így gondolom nem lehet más a cél Zalaegerszegen, mint alapemberré válni.

- Természetesen, de ezt sehol sem adják ingyen, az elmúlt két csapatomnál is tapasztaltam, hogy nagyon keményen kell dolgozni a játéklehetőségért. Bizonyítani szeretném, hogy nem véletlenül lettem bajnok, de persze mindenki játszani szeretne, ez a szép a labdarúgásban.

- Lehet hasonlóság az akkori Honvéd és a mostani ZTE között? Ott sem számítottak nagy dobásra, mégis összejött.

- A Honvéd akkor nagyon komoly munkával és igazolásokkal erősített, győzelemről győzelemre jött az önbizalmunk, a végén pedig már úgy éreztük, hogy senki sem győzhet le minket. Most is arra van szükségünk, hogy jöjjenek a sikerek, ez ugyanis nagy lökést adhat. Bármi elképzelhető, látjuk, hogy milyen körbeverések vannak, ebből kell jól kijönnünk.

- A védelemben hol érzed igazán jól magad, és mik az erősségeid?

- Bal lábasként főleg a bal oldali középső védő pozíciójában, de az sem jelent gondot, ha a jobb oldalon kell helytállnom. A párharcok terén a fejjáték lehet az erősségem, sokféle védelmi rendszerben játszottam már, a háromvédőstől a négyvédősön át az ötvédősig, ezeket a taktikai tapasztalatokat próbálom hasznosítani. A labdával sem jövök zavarba, kreatív játékosnak tartom magam.

- Jókor érkeztél, hiszen kéthetes válogatott szünet jön, ezidő alatt lesz idő gyakorolni és összerázódni a társakkal.

- Igen, amolyan "mini felkészülés" jön most, a keddi edzőmeccsen is szeretnék bizonyítani. Az elmúlt időszakban is folyamatosan edzettem, végigcsináltam a felkészülést Pakson és felkészülési meccseken is játszottam, jó erőben érzem magam.

- Készültök már a két Bobál által összehozott gólokra?

- Hogyne. Főleg a szögleteknél lehet ez érdekes, amikor fognak minket, próbálunk egymásnak helyet csinálni, elzárni a védőt. Külön-külön is érezzük ezeket a szituációkat, de együtt biztosan még sikeresebbek leszünk.

- Mi az álmod Zalaegerszegen?

- Egyrészt, hogy sokat játsszak, másrészt, hogy a csapat sikeres legyen. Sokra hivatott a társaság, jól erősített a klub a nyáron, és bár helyezést nehéz tippelni, szeretném, ha hosszú távon is stabil NB I-es csapat lenne Zalaegerszegen.