Klubunk ikonikus alakja utánpótlás vezetői munkaköre mellett, egy hónapja másodedzői feladatokat is ellát Waltner Róbert stábjában. Molnár Balázs mesélt honlapunknak a klubról, a csapatról és az új kihívásról.

 

A pályán anno elnyűhetetlen hetes, elsőízben vállal szerepet a ZTE FC felnőtt szekciójában. Az új szerepkörben szerzett tapasztalatairól a következőképpen nyilatkozott.  

 

- Van munka bőven! – kezdte lelkesen legendás középpályásunk.

- Hirtelen jött a feladat az edzőváltást követően és Robi felkérése miatt elfogadtam a lehetőséget, mivel a legfontosabb, hogy jövőre is az első osztályban szerepeljen a klub. Így ebben a nyolc hétben „kettős terhelés” hárul rám, de örülök, hogy ebben a szerepkörben is tapasztalatot szerezhetek és igyekszem megfelelni az elvárásoknak.

 

Balázs harmadik éve vezeti a zalaegerszegi utánpótlást és rengeteg ígéretes labdarúgó pallérozódik a kezei alatt. Most azonban felnőtt, érett labdarúgóknak kell segítenie a maximális teljesítmény elérésében.

 

- Teljesen más a két terület. A felnőtt hivatásos labdarúgásban az eredmény a legfontosabb és mindenáron a győzelem a cél, míg az utánpótlásban a fiatal tehetségek kiválasztásán, képzésén és felépítésén van a hangsúly.

 

A szakember az elmúlt időszakban jobban megismerhette a felnőtt keretet és a csapat dinamikáját. Azt is megtudhattuk, hogy milyen meglátásai vannak a jövő Zetéjével kapcsolatban.

 

- Negyedik hete dolgozunk a csapattal, jól reagáltak az új impulzusra, nagyon befogadók, nyitottak az újdonságokra és a kemény munkára. Bízom benne, hogy a Robi által képviselt játékstílussal eredményesek is leszünk. A pozíciómból kifolyólag, természetesen ismertem a játékosokat, képben voltam a labdarúgóink kvalitásaival, hisz ez elengedhetetlen a munkakörömben.

Nem szeretnék neveket kiemelni, de mind a fiatalok, mind az idősebbek között fel tudom fedezni, a jelen és a jövő meghatározó Zete-játékosait.

Legendánk azt is elárulta, mennyi szabadideje maradt a megbízatások mellett.

 

- Ez két szóval elmondható: nem sok. – mosolyodott el egykori kiválóságunk.

- Nagy megtiszteltetés, hogy Robi és a Tulajdonos Úr megkért a közreműködésre, úgyhogy igyekszem kihasználni ezt az időszakot! Egyben kihívás is, hisz úgy gondolom, hogy a pozíciók teljes embert kívánnak a későbbiekben. – zárta gondolatait szerényen akadémiánk vezetője.

 

Újdonsült másodedzőnk az előttünk álló intenzív időszakról is szót ejtett, illetve elárulta várakozását a hétvégi mérkőzésünkkel kapcsolatban.

 

- Nehéz helyzetbe kerültünk a hétvégén, mivel a Honvéd elleni meccs nem úgy alakult, ahogyan elterveztük. Szombaton Paksra látogatunk és jövő hét kedden újabb fontos találkozó következik.  Meg kell szerveznünk a csapat regenerációját és az utazásokat is. Mindazonáltal az egész stáb pozitív, bizakodóan várjuk a folytatást és pontokkal szeretnénk hazatérni a hétvégi összecsapásról!