Továbbjutottunk az 5. fordulóba

Ricardo Moniz nem változtatott hétvégi kezdőcsapatán, ugyanaz a tizenegy játékos futott ki a pályára, mint a Paks elleni találkozón.

Lendületesen kezdtük a mérkőzést, a negyedik percben Mocsi ugratta ki remekül Manzingát, akit csak szabálytalanul tudott megállítani a hazai védő. A büntető mögé Mocsi Attila állt, aki magabiztosan bombázott a kapu közepébe. (1-0)

A huszadik percben közel álltunk előnyünk megduplázáshoz, Lesjak centikkel maradt le a beadásról.

Az első nagyobb barcikai helyzet a 26. percben adódott, szabadrúgásból veszélyeztetett a hazai együttes, ám kapusunk a helyén volt.

A 34. percben Ikoba állt közel a gólszerzéshez, de lövését az utolsó pillanatban blokkolta a barcikai védő.

Az első játékrészben már nem változott az eredmény, így egygólos előnnyel fordultunk.

A második játékrész első húsz perce kiegyenlített képet mutatott, sok apró szabálytalanság tördelte a folyamatos játékot. A 70. percben Demjén Patrik védett bravúrosan egy tizenhatosról leadott kazincbarcikai lövésnél.

Egészen a 75. percig kellett várni második gólunk megszerzésére. Szendrei Norbert ívelt fel egy szabadrúgást, Mim megcsúsztatta a labdát, Zoran Lesjak pedig gyönyörű mozdulattal, éles szögből lőtt a hálóba. (2-0)

Öt perccel később Ikoba került helyzetbe egy Mim-beadást követően, de csatárunk lövése a kapu mellé szállt.

A 88. percben még egy lehetőség adódott a hazai csapat előtt, de a közeli próbálkozás elkerülte a kaput, így már nem változott az eredmény, csapatunk pedig továbbjutott a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.

Ricardo Moniz: Hosszú út van mögöttünk, a tegnapi nap folyamán érkeztünk. Nem akartuk lebecsülni az ellenfelet, kielemeztük a játékukat, tudtuk, hogy jó játékosaik vannak. Gyorsan vezetést szereztünk, utána kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Nagyon fanatikusak a helyi szurkolók, így kértem a csapatomat a szünetben, hogy nyugodtan játszanak. Gergényi, Mim és Manzinga is remekül játszott ma, értékes sikert arattunk. Most pedig gyorsan regenerálódnunk kell, hisz szombaton újabb mérkőzés vár ránk.

 

ZTE FC: Demjén, Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis, Csóka – Mim, Sankovic, Szendrei, Gergényi (89’ Safronov) – Ikoba, Manzinga

Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri, Hleba, Szemere, Nagy (86’ Csatári), Szabó, Pálinkás (86’Puska), Székely, Kurdics (86’ Fejes), Laczkó (46’ Ádám), Szekszárdi (67’ Heil), Lippai