Győzelem a MOL Magyar Kupa elődöntőjében!

Kedd este végre hazai pályára léphettünk a MOL Magyar Kupa keretein belül, a Puskás Akadémia csapata érkezett hozzánk a ZTE Arénába, hogy megküzdjünk egymással a döntőbe jutásért. 

A mérkőzés második percében Colleyt játszották meg szépen, aki a helyzetet kihasználva tizenhat méterről bombázott a kapura, a játékszer azonban elszáguldott léc fölött.

A 4. percben Tajti passzolt Gergényinek, aki kapura tette a labdát, de Markek hárította a lövést. 

Öt perccel később Ikoba szerzett labdát harminc méterre a vendég kaputól, becselezte magát a tizenhatoson belülre, a lövése azonban fölé ment. 

Az első negyed órában csapatunk játszott mezőnyfölénybe, több helyzetet dolgoztunk ki. 

A 22. percben Mocsi Attila fejelt a hosszú sarokba, les miatt azonban érvénytelen lett a találat.

Az elkövetkező tizenöt percben mindkét csapat küzdött az első érvényest találatért, több fault is tördelte a mérkőzés ütemét. 

A 36. percben Szalay emelte be a játékszert Ikobának, de nem tudta értékesíteni fiatal támadónk passzát, egy perccel később Tajti lőtt, azonban ő sem talált a kapuba. 

Alig két percre rá Huszti bombázott, Markek azonban bravúrral hárította a lövést, a kipattanót Meshack próbálta értékesíteni, de a vendég kapus ismét védeni tudott. 

A félidő utolsó percében Csóka ívelte szépen Szalay fejére a labdát, ami Markek kezében landolt. 

Jól látható volt az első félidőből, hogy mindkét csapat célja, hogy a Puskás Aréna gyepére léphessen a döntőben, így küzdelmes első félidőt követően vonultak a csapatok az öltözőkben. 

Vezetőedzőnkkel ellentétben, Hornyák Zsolt változtatott az összeállításon a szünetben, Plsek helyére Slagveer, Colley helyére pedig Zahedi érkezett. 

A lendület a második játékrészre sem hagyott alább. 

Az 53. percben Zahedi szökött meg a szélen, nagy erővel bombázott éles szögből a jobb alsó sarokba, a játékszer az oldalhálóban landolt. 

Két perccel később ismét a vendég tizenkettes előtt adódott lehetőség, de ismét az oldahálóval ismertette meg a játékszert. 

Az 57. percben Csóka beadása kivágodott a védőkről, amit Huszti rúgott vissza, lövését a vendégek bedobásra mentették. 

Három perccel később Szalay végzett szabadrúgást, a labda Markek kezében landolt. Egy percre rá ismét Szalay előtt adódott lehetőség, tizenhét méterről rúgott a kapu fölé. 

A 65. percben Tajti lőtt a hosszú sarokra, nem sokkal gurult el a labda a kapu melett. 

A 87. percben Huszti cselezett szépet, a labda Ikoba után Meshackot találta meg, aki Markek kezébe lőtt. 

A csapatok a rendes játékidőben nem döntöttek el a mérkőzés végeredményét, így sor került a 2x15 perces hosszabbításra. 

Az hosszabbítás első tizenöt percében alább hagyott a mérkőzés lendülete, láthatóan fáradni kezdtek a csapatok.  A 102. percben vezetőedzőnk is eszközölt egy cserét, Szalay helyére Kovács Barnabás érkezett. 

Találat az első tizenöt percben továbbra sem született, így 0-0-as eredménnyel fordultunk rá a második tizenöt percre. 

A 110. percben Huszti helyére Lesjak érkezett. 

Két perccel később Demjén mutatott be egy bravúros védést, Komáromi fejesét hárította könnyedén. 

A 116. percben két cserét is eszközöltünk, Csóka helyére Eros Grezda, míg Ikoba helyére Németh Dániel érkezett. 

Három perccel később aztán végre megszületett a mérkőzés első és egyben utolsó találata is, a mi javunkra: Meshack futott el a jobb szélen, majd középre passzolt, ahol Bartolecről pattant a kapuba a labda. (1-0) 

Kiélezett, hosszú küzdelmet követően jutottunk be a MOL Magyar Kupa döntőjébe, döntős tehát a Zalaegerszeg, ott leszünk a Puskás Arénában! 

 

EZ EGERSZEG! 

 

Edzői értékelések: 

Ricardo Moniz:Ez a mai nem csak fizikai, hanem taktikai csata is volt. Mindkét csapat támadólag lépett fel, az első félidő nagyon kiegyenlített volt. A második félidőben magasabban játszottunk és több lehetőségünk is volt, de a befejezések nem sikerültek. A Puskás több cserével operált, én várni akartam a változtatásokkal, mert azt éreztem, hogy egyensúlyban van a csapat. Nagyon örülök a döntőbe jutásnak és büszke vagyok a városra, a klubra a játékosokra és a stábra is.

 

Hornyák Zsolt: Gratulálok a Zalaegerszegnek a továbbjutáshoz. A mérkőzést követően megköszöntem a csapatomnak a hozzáállást a kupa során, szerettünk volna bejutni a döntőbe. Tipikus kupamérkőzés volt, ahol küzdés dominált és hazaiaknak jobban ült ez a stílus. Colleynak és Zahedinak is volt lehetősége, több helyzetet is kihagytunk. Sajnálatos módon egy öngól döntötte el a mérkőzést.

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén - Kálnoki-Kis, Mocsi, Csóka (116' Grezda), Gergényi - Tajti, Szendrei, Huszti (110' Lesjak) - Meshack, Ikoba (116' Németh D.) - Szalay (102' Kovács B.)

Puskás Akadémia FC: Markek - Golla, Spandler, Bartolec - Corbu (64' Van Nieff), Levi (89' Baluta), Favorov, Plsek (46' Slagveer), Ormonde - Colley (46' Zahedi), Gruber (71' Komáromi)