Végig magabiztosan játszva, remek hangulatban arattunk nagyon fontos győzelmet.

Csapatunk az OTP Bank Liga 27. fordulójában a Kaposvár elleni hatgólos, idegenbeli sikert követően, de kéthavi szünet után újra hazai pályán játszott, ahol a 2166 szurkoló nagy tapssal fogadta a pályára kifutó játékosainkat. Jeles mérkőzés a mai klubunk történetében, hiszen ez a ZTE 2000. NB-s bajnoki mérkőzése. A múlt hétvégi, kiütéses kaposvári sikerünk után egy helyen, kényszerűségből változtatott Márton Gábor vezetőedző, a sérült Barczi helyett ezúttal Babati kapott helyet a kezdőcsapatban.

Intenzíven kezdtük a mérkőzést, már a második percben Radó adott mélységi labdát Bobál Gergelynek, akinek bár nem sikerült pontosan átvennie az labdát, de még így is tartogatott magában veszélyt a helyzet. A negyedik percben újabb lehetőség adódott csapatunk előtt, Bőle bal oldali beadását Lesjak fejelte kapura, de irányítani már nem tudta a labdát.

A 15. percben a vendégek veszélyeztettek, Gyurcsó lőtt éles szögből kapura, de Demjén résen volt és hárított. Közvetlenül ezután Bőle cselezett befelé a tizenhatos bal sarkától, majd ballal lőtt, Tóth azonban védeni tudott. A 20. minutumban teljesen érthetetlen módon kapta meg Katanec a mérkőzés első sárga lapját.

Nem sokkal ezután Babati 22 méteres, bal lábas lövése jelentett veszélyt az ellenfél kapujára, de Tóth védeni tudott. A 36. percben Bőle próbálkozott 25 méterről szabadrúgásból, a lövése nem sokkal a kapu fölött hagyta el a játékteret.

Rögtön ezt követően „érkezett” az első félidő legnagyobb lehetősége, Radó tört be három védő között a tizenhatos előterébe, majd jobbal a kapu bal oldalát vette célba, de Tóth nagy bravúrral hárítani tudott. A 42. percben Radó készítette le Lesjaknak lövésre a labdát, aki 22 méterről célba is vette a kaput, de a próbálkozás pont középre ment. Nem sokkal később Demjén futott ki remekül a kapujából és mentett Gyurcsó lövésénél.

A fordulást követően a 48. percben Bőle volt nagyon erőszakos, az üres labdára Bobál Gergely csapott le és remekül vette észre, hogy lövőhelyzetben áll a kapuval szemben, majd ballal pazar gólt lőtt 18 méterről a jobb felsőbe (1-0)!

 Az 53. minutumban aztán a vendégek veszélyeztettek: a csereként beállt Mebrahtu próbálkozott kapásból tizenhat méterről, de a lövés kijött a kapufáról. Nem sokkal később Bőle jobb oldali beadása után Lesjak fejelt, de a kísérlet elkerülte a kaput. A 66. percben Tamás Krisztián futott el a bal szélen, majd adott be, de Bobál elől sikerült mentenie a védőknek. Ezt követően egy szemet gyönyörködtető labdakihozatal után Mitrovic emelte be középre a labdát, Radó fejelt, Tóth viszont bravúrral ki tudta ütni a jobb alsóba tartó labdát.

A 74. minutumban Bobál Gergely indult meg a labdával a jobb szélen, majd készítette vissza azt lövésre Bőlének, aki átvette és ballal tekert a hosszú irányába, de Tóth ismét védeni tudott. Nem sokkal ezt követően Bedi indította kiválóan Bobált, aki jobb oldalról ívelte át a labdát a hosszún üresen érkező Mitrovicnak, középpályásunk átvette, majd lőtt, de sajnos csak az oldalhálót találta el. A 86. percben aztán a csereként beállt Bobál Dávid duplázta meg az előnyt, aki Bőle jobb oldali szabadrúgása után fejelt a kapu bal oldalába (2-0).

Csapatunk magabiztosan, a mérkőzést végig uralva aratott pazar győzelmet a Puskás Akadémia ellen, amivel a 8. helyen állunk a tabellán. Köszönjük szurkolóinknak az egész mérkőzésen át tartó, rendkívül lelkes buzdítást, ehhez a sikerhez Ti is kellettetek! Folytatás szerdán a Diósgyőr vendégeként.

ZTE FC – Puskás Akadémia 2-0 (0-0)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Katanec, Szépe, Tamás K. – Mitrovic (Kocsis 82.), Lesjak – Radó (Ikoba 90.), Babati (Bedi 59.), Bőle (Ostrek 90.) – Bobál G. (Bobál D. 82.)
Puskás Akadémia FC: Tóth - Radics, Meissner, Spandler, Nagy Zs. – Urblík (Deutsch 76.) -Slagveer (Sós B. 46.), Plsek (Favorov 56.), Knezevic, Gyurcsó – Vanacek (Mebrahtu 46.)
Gólszerzők: Bobál G. (48.), Bobál D. (86.)
Sárga lap: Katanec (20.), ill. Slagveer (41.), Sós (56.), Spandler (89.)
Piros lap: -