A Puskás Akadémiától érkezett szélsőnk hosszútávon is elkötelezte magát a Zetéhez, Mim Gergely a mai napon két évig tartó szerződést írt alá a klubbal és immár hivatalosan is a Zalaegerszeg játékosa

"Mim Gergely is Zalaegerszegen folytatja pályafutását”. Ez volt olvasható 2022. június 16-án az oldalunkon, amikor a fiatal tehetség 2023 nyaráig kötelezte el magát a kék-fehér színek mellett.
Később, a kölcsönszerződés lejárta után, plusz egy évvel hosszabbította meg itt tartózkodását, a mai napon pedig aláírta a klubváltásról szóló szerződését is.

Az elmúlt évek során a dinamikus szélsőnk nem csupán a pályán, hanem az öltözőben is kiemelkedő színfoltja lett a ZTE családnak. Bár a jelenlegi költségvetés nem tette lehetővé a játékos megvásárlását a Puskás Akadémiától, Végh Gábor a klub tulajdonosa és elnöke sajátkezűleg finanszírozta a transzfer létrejöttét. Tette mindezt azzal a szándékkal, hogy tovább erősítse szeretett klubunk, a ZTE FC keretét.

Mim Gergely 1999. június 7-én született Pécsett. Tizenhat évesen tette át székhelyét Fejér megyébe, a Puskás Akadémia csapatához, ahol 20 éves koráig pallérozódott. 2019-től Csákvárra került kölcsönbe és már akkor húzóembere volt a másodosztályú együttesnek. Geri a 2021/22-es szezonban három gólja mellett nyolc gólpasszt is kiosztott a Merkantil Bank Ligában és ezzel felhívta magára a figyelmet. A villámléptű játékos a Csákvár után vásárlási opcióval került Zalaegerszegre és azóta is meghatározó egyénisége a csapatunknak. A pályán nyújtott teljesítménye és személyisége alapján a vezetőség úgy döntött, megállapodást köt a Puskás Akadémiával és végleg leszerződteti a kölcsönben tartózkodó játékost. A klubváltásról Mim is megosztotta gondolatait a szurkolókkal.

„Azért döntöttem a ZTE mellett, mert az itt töltött időszakom alatt biztossá vált, hogy a jövőmet tekintve és sok más szempontból is a legjobb helyen vagyok. Jól érzem magam a csapatban és megkapom azt a bizalmat, ami minden játékos számára rendkívül fontos.”

„Friss igazolásunk” a Zalaegerszeg élvonalbeli keretének közel hatvan alkalommal volt tagja és több mint negyven mérkőzésen lépett pályára. Hat gólnál és három gólpassznál jár az NB I-ben, amit a fáradhatatlan mezőnymunkája, védekező és támadó oldalon mutatott jelenléte tovább ékesít. A rendkívül hasznos defenzív munkabírása mellett, jelenleg ő a legfiatalabb játékos a bajnokság ezen idényében, aki hatvan százalék feletti sikerességgel oldja meg az 1-1 elleni szituációkat. A DVTK elleni emlékezetes duplájával nem csak a mérkőzést nyertük meg, hanem a 15. forduló gólkirálya is lett.

„A tavalyi volt az első szezonom az NB I-ben és a tapasztalatom szerint idő kell hozzá, hogy egy játékos felvegye az élvonal ritmusát. Ez egy teljesen más szint. Közben egy sérülés is hátráltatott, eseménydús, mondhatni hullámzó volt, de pozitívan tekintek vissza a kölcsönszerződésem időszakára. Átéltem egy történelmi kupagyőzelmet, amire a legszebb élményként tekintek vissza. Az idei szezonban pedig már úgy érzem, a teljesítményemmel sikerült „beverekednem” magam a kezdőcsapatba. Sokat fejlődtem mióta Zalaegerszegen játszom és még tovább szeretném javítani a teljesítményem.”

 

Geri tevékeny részese volt a kupagyőzelemnek is, hisz négy alkalommal is kezdőként lépett pályára a tavalyi sorozatban. Az idei szezonra meghatározó tagja lett a keretnek és akár kezdőként, akár csereként lépett pályára, rendszerint nagy lendületet hozott. A technikás játékosnál jó helyen van a labda és számos alkalommal teremt gólhelyzetet saját maga vagy épp társai számára.

„Nagy öröm számunkra, hogy megszereztük Mim Geri játékjogát” – fogalmazott a klub sportigazgatója Sallói István.

„Mim Gergely, bár nem abszolút fiatalként érkezett hozzánk, de itt kapta meg a lehetőséget a bemutatkozásra az NB I-ben, így ő is annak a klubfilozófiának az eredménye, amelyet a klub 4 éve meghatározott. Olyan fiatal vagy kallódó tehetségeknek próbálunk lehetőséget adni, akik máshol ezt nem kapták meg.”

 

Mim 2016. március 29-én debütált az U17-es válogatottban, amikor csereként állt be egy Norvégia ellen játszott, korosztályos, barátságos mérkőzésen. Érdekesség, hogy akkor épp a jelenlegi csapattársát Kiss Bencét váltotta a gyepen. Két évvel később, 2018-ban, bemutatkozott a magyar U19-es keretben is.

„Geri az elmúlt két évben fokozatosan fejlődött és beleerősödött az élvonalba. Az első évében kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták a teljesítményét, de az idei szezonra abszolút alapemberré vált és nagyszerű formában van. Meghatározó tagja a csapatnak, így hatalmas öröm, hogy további két évig erősítheti a klubunkat.”

Izgatottan várjuk a 24 éves tehetség elkövetkezendő időszakát itt Zalaegerszegen. Reméljük, hogy ez akárcsak nekünk, nektek szurkolóknak is örömteli hír és megszámlálhatatlan alkalommal halljuk még a: „Mim, Mim, Mim” rigmust a ZTE Aréna lelátóin! Üdv nálunk, Geri!

Mim Gergely eddigi legjobb pillanatait ITT tekinthetitek meg, valamint az örömhír kapcsán egy nyerményjátékben is részt vehettek, amelyre IDE KATTINTVA van lehetőségetek!