Antonio Mance két találata három pontot ért!

Mezőkövesden zajlott számunkra az OTP Bank Liga 9. fordulója. 

Napsütötte korai időpontban léptek a csapatok pályára, hiszen 12:45-kor már kezdetét is vette a küzdelem. Mondhatni mindkét csapat számára döntő jelentőséggel bírt az összecsapás, így nem lehetett eseménytelen mérkőzésre számítani.

Lendületesen indult a mérkőzés, már a második percben szép támadást vezetett csapatunk, aminek a végén Mance került helyzetbe, a kissé jobbról érkező labdát Piscitelli mentette, majd három percre rá ismét a tizenkilences mezben játszó csatárunk próbálkozott, azonban nem bizonyult veszélyesnek a lövés, a labda elgurult a kapufa mellett.

A mérkőzés első tíz perce egyértelműen csapatunké volt, a Mezőkövesd csak ezt követően élénkült fel.

A 11. percben Croizet próbálkozott messziről, a játékszer a léc fölé ment. 

Öt percre rá Mance szerzett labdát, aki Croizethoz passzolt, az ígéretesnek tűnő lehetőség azonban elszáguldott a kapu felett. 

A 23. percben Vajda lőtt messziről, mellé.

Két perccel később egy szép összjátékot követően, melynek főszerepeiben Bedi és Spoljaric vett részt, Bedi lőtt laposan, a hazai kapus bravúrral védett. 

A 34. percben aztán megérkezett a mérkőzés első gólja: Mance lőtt a bal felsőbe. (0-1)

Alig tíz percre rá Vajda passzolt Nahirtjinek, aki tizenöt méterről lőtt, messze fölé. 

Kék-fehér vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre, hogy aztán megkezdjék a második félidőt. 

Az 52. percben Croizet hozta fel a labdát, a passza Mancét találta meg, akinek ígéretés lövésére vetődnie kellett Piscitellinek, aki aztán elérve azt, szögletre mentette a játékszert. 

Nyolc perccel később idegörlő másodperceknek lehettünk szemtanúi: Bedi adott egy szép passzt a tizenhatoson belülre Croizethoz, aki Meshacnak adta tovább a labdát, aki körülbelül tizenegy méterről lőtt, a labda a lécről sajnos kifelé pattant, gyönyörű helyzet maradt ki. 

A 65. percben a hazai csapat próbálkozhatott közelről 

Három perccel később aztán egy sajnálatos esetből megérkezett az egyenlítő találat a Mezőkövesd számára, Evangelou fejelt öngólt, majd az eset hosszas vizsgálata után a VAR érvényesnek ítélte. (1-1)

A 72. percben ismét Meshack próbálkozott, a labda Piscitelli kezében kötött ki 

Kicsivel több, mint tíz perccel később aztán megszületett a második, s egyben a mérkőzés utolsó találata is: Croizet futott el a jobb oldalon, Meshacknak passzolt, aki továbbította Mancenak a játékszert, csatárunk pedig kissé balról lőtt a kapu jobb oldalába. (1-2)

A mérkőzés rendes játékidejét egy hat perces hosszabbítás követte, amely során egyik csapat sem szerzett több gólt, így győzelemmel zárult számunkra a kilencedik forduló! 

Összeállítások: 

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kállai, Pillár, Lukic, Zahary (46' Molnár), Nahirnij (64' Filip)- Cseke, Illés (26' Brtan), Vajda (87' Cseri) - Babunski (64' Lehoczky), Drazic

ZTE FC: Gyurján - Todorski (65' Huszti), Evangelou, Csóka, Medgyes (77' Szalay)- Sankovic, Bedi - Szendrei, Croizet, Spoljaric (55' Meshack) - Mance