Interjú a klub újdonsült sportigazgatójával

Június elsejétől Dragóner Attila tölti be a sportigazgatói pozíciót a ZTE FC-nél. Az első gondolatairól, céljairól beszélgettünk a szakemberrel.

- Az első gondolatom, hogy nagy hálával és köszönettel tartozom a Ferencvárosnak, a klub elnökének, Kubatov Gábornak, a vezérigazgatónak, Orosz Pálnak és az ügyvezető alelnöknek, Nyíri Zoltánnak az elmúlt tíz évért, amit a klub kötelekében töltöttem. Már az aktív pályafutásom utolsó mérkőzésén, a Pápa ellen szerzett gólom után szinte egyből vezetőként számítottak rám az utánpótlásban. Öt zöld-fehérben eltöltött esztendő után, öt soroksári év következett, ami a legfiatalabb klubvezetőként nagy feladat volt számomra. Ezúton is köszönöm Soroksár vezetésének és a támogatóknak ezeket az éveket, olyan élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam, ami a pályafutásomat tovább segítette, így az első szó mindenképp a köszöneté. – kezdte mondandóját Dragóner Attila.

Nagy lehetőséghez jutottam, hiszen az NB I-ben mutathatom meg azt a karaktert és azt a céltudatos, precíz munkát, amiben hiszek és amivel eredményes lehet a Zete. Bízom benne, hogy az előttünk álló időszakban sok örömet szerzünk a városnak és a szurkolóknak. Hálával tartozom Végh Gábornak, hiszen mindig is éreztette velem, hogy számít a munkámra és bízik bennem. A Zete az elmúlt években sokat fejlődött, a futballt pedig szenvedélyesen szeretik a szurkolók és a vezetők is. A klub folyamatosan építi a fiatal játékosokat, illetve az imázsát és ebben a projektben igyekszek egy jó rendszert vezetni és azoknak a játékosoknak, akik hisznek ebben a munkában, lehetőséget biztosítani Zalaegerszegen. Mindig is egy szenvedélyes ember voltam a pályán és azon kívül is, és ezeket az érzelmeket és tapasztalatokat szeretném átadni a velünk dolgozó edzőknek és utánpótlás-szakembereknek. Rengeteg munkát fogunk beletenni ebbe a projektbe, megvan a stratégiánk, hogy miként fejlődjünk tovább és ehhez szeretnénk azokat az embereket megtalálni – akár edzőket, akár játékosokat – , akikkel közösen építhetjük a klubot.

Az új sportigazgató eddig is figyelemmel követte klubunk mérkőzéseit és eredményeit.

- Aki vezetőként benne van a futballban az természetesen követi az NB I-et, így a zalaegerszegi klub teljesítményét és működését is figyelemmel követtem. Az Elnök úr már korábban is próbált elcsábítani, de most alakult úgy a sors, hogy váltás mellett döntöttem. – mondta Dragóner Attila.

A Merkantil Bank Ligából még négy forduló hátra van, addig a XXIII. kerületi klubot segíti a sportvezető.

A soroksári munkát a bajnokság végéig folytatom, addig is segítek az ott dolgozó kollégáknak az átállásban, majd június elsejétől kezdem hivatalosan a zalaegerszegi munkát.