Holnap az NK Osijek ellen lépünk pályára

Több mint tizenhárom éve játszott legutóbb nemzetközi kupamérkőzést csapatunk. Kék-fehér együttesünk akkor a Tirana ellen lépett pályára az Európa-liga-selejtező első fordulójában, és 1–0-s összesítéssel az albánok jutottak tovább. A ZTE FC hatodik nemzetközi szereplésére készül, a legtöbb szurkolónak pedig egyből a 2002-es Manchester United elleni BL-selejtező ugrik be, ahol Koplárovics Béla góljával 1–0-ra győzött a Zete. Hosszú idő után most ismét Európában mutathatja meg magát együttesünk a történelmi Magyar Kupa-győzelmmel ugyanis az Európa-konferencialiga-selejtezőjének második fordulójában az NK Osijek lesz a Boér Gábor irányította gárdánk ellenfele. Az első mérkőzést július 27-én 20 órától rendezik Eszéken, míg a visszavágót augusztus 3-án 18.45-től Zalaegerszegen, hazai környezetben.

Ahogy sok mindenkinek, nekem is a Manchester United elleni párharc ugrik be elsőre – mondta a saját nevelésű játékosunk, a 26 éves Bedi Bence, amikor a ZTE FC nemzetközi kupameccsei kerültek szóba. – Az első mérkőzésen aratott hatalmas győzelem gyerekként egészen magával ragadott, jól emlékszem arra a napra. Bevallom őszintén, a legutóbbi kupapárharcra nem emlékszem, azt tudom, hogy az Európa-ligában volt. Ám azt pontosan tudom, hogy melyik lesz a következő!”

Bedi Bence a ZTE-ben nevelkedett, csak kék-fehér színekben lépett pályára, s mostanra 111 élvonalbeli mérkőzés szerepel a neve mellett.

„Egy álmom vált valóra azzal, hogy nemzetközi kupamérkőzést játszhatok a ZTE színeiben. Az utánpótlásban pallérozódva az elsődleges célom az volt, hogy bekerüljek a felnőtt csapatba, ez az NB II-ben sikerült is. Aztán a következő célom az élvonalba jutás volt, ami szintén összejött. Aztán az, hogy Magyar Kupát tudtam nyerni a klubbal, szinte hihetetlen. Mivel én az utánpótlásbólkerültem ki, pontosan tudom, hogy a kissrácok arról álmodnak, hogy ilyen meccseken lépjenek pályára kék-fehérben. Itt a példa, kemény munkával ők is eljuthatnak ide, csak higgyenek magukban.”

Remek felkészülési időszakon vagyunk túl, a Bohemians Praha elleni nyitány (0–1) után legyőztük a Dinamo Bukarestet (1–0), a Gyirmótot (2–1), az Union Berlint (3–2) és a Nafta Lendavát (2–1), majd döntetlent játszottunk az Al-Attifakkal (1–1).

„Remekül sikerült az előszezon, ilyekor nem a felkészülési mérkőzések eredményei számítnak, de örülünk, hogy nagy részüket meg tudtuk nyerni. Elvégeztük azt a munkát, amit a szakmai stáb elképzelt, természetesen voltak hibáink a felkészülés során, de ezeket igyekeztünk kijavítani.”

A horvát bajnokság az elmúlt hétvégén már elkezdődött, az Eszék egy 6–1-es Slaven Belupo elleni győzelemmel kezdett.

„Kielemeztük azt a mérkőzést, láttuk a főbb jeleneteket. Azonban csalóka az eredmény, hiszen nem lebecsülve a Slaven Belupót, talán mondhatom, hogy mi erősebbek vagyunk, mint az Eszék hétvégi ellenfele. Felkészültünk a párharca, tovább szeretnénk jutni.”

A ZTE FC az Eszék új stadionjában játszik majd, a 13 005 férőhelyes Opus Aréna a hétvégi Slaven Belupo bajnokin nyitotta meg kapuit.

„Mindig felpörget egy futballistát, amikor ilyen körülmények között játszhat. Eszéken kiváló lesz a stadion, a gyep, jó lesz a hangulat, erős ellenfél vár ránk, mi kell még? Persze, a hazai csapatot segítik majd a horvát szurkolók, de úgy hallottam jópár Zete drukker is kint lesz a találkozón, biztosan halljuk majd az ő hangjukat is. És ott lesz a visszavágó is, biztos vagyok benne, hogy a ZTE Arénában is fantasztikus hangulatot teremnetnek majd a szurkolóink.

Csapatunk már a mai napon útnak indult, hogy a délután folyamán már Eszéken készülhessenek. A holnapi mérkőzésre ITT tudtok jegyet vásárolni, míg a hazai, augusztus 3-aira ITT éritek el a jegyeket! A mérkőzés első félideje online, az m4sport.hu-n lesz követhető, míg a második játékrészt már az M4 Sporton követhetitek!