Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága első körben megadta a ZTE-nek az NB I-es indulási jogot.

Az MLSZ illetékes bizottsága tegnapi ülésén tárgyalta a 2019/2020-as bajnoki szezonra beérkezett licenckérelmeket. Csapatunk minden kritériumnak megfelelt, így első fokon megkaptuk az NB I-es induláshoz szükséges licencet.

Az első fokú határozat értelmében a következő évi, élvonalbeli bajnokságban papíron a ZTE mellett a Ferencváros, a MOL Vidi FC, a DVSC, a Honvéd, az MTK Budapest, a Paks, a Puskás Akadémia, az Újpest, a Kisvárda, a Gyirmót és a Kaposvár indulhat. A jelenleg is az NB I-ben szereplők közül a Diósgyőr, a Mezőkövesd és a Haladás nem kapta még meg a licencet, az NB II-ben feljutásra esélyesek közül pedig a Vasasnak hiányzik még az induláshoz szükséges határozat.

Azon kluboknak, akiknek a licenckérelmét az április 24-i ülésen nem hagyta jóvá a Bizottság, van még lehetőségük arra, hogy licencet kapjanak, ugyanis a klublicenc alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket – írja az mlsz.hu.