Három gól és három pont!

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában Kisvárdára utaztunk. Az NB I-ben 2019 óta tízszer találkoztunk a várdai csapattal, a találkozókból csupán egyszer sikerült győztesen kikerülnünk, így együttesünk hatalmas motivációval érkezett a Várkerti Stadionba, azzal a céllal, hogy három ponttal térjenek haza Zalaegerszegre. 

A vártnál kevésbé kezdődött lendületesen a mérkőzés.

Az 5. percben Ikoba került helyzetbe, éles szögből lőtt kapura, amit a hazai hálóőr hárítani tudott, majd a kipattanót sem sikerült értékesíteni.

Az első negyed óra elteltével egyik csapat sem tudott előnyt kialakítani, kiegyenlítettnek mutatkozott a játék képe.

A 31. percben aztán hatalmas helyzet adódott Ikoba előtt, aki Gergényi baloldali szögletét próbálta befejelni a kapuba, sajnos sikertelenül, a játékszer nem sokkal ment a bal kapufa mellé.

Hat perccel később végül sikerült megszereznünk a megérdemelt előnyt, a kis szöglet után Gergényi beadása érkezett Ikobához, aki az ötös vonaláról fejelt a kapu bal alsó sarkába. (0-1)

A várdai csapat a félidő második felében sem élénkült fel, nem a tőlük megszokott lendülettel küzdöttek, így végül 0-1-es vezetéssel vonultunk az öltözőbe.

A Kisvárda a szünetről visszatérve négy cserét is eszközölt.

A második játékrész ütemesebben indult, a pályára észrevehetően is egy agresszívabb Kisvárda érkezett.

Az 50. percben a hazaiak kerültek többször helyzetbe, Mesanovic elől Kálnoki-Kis mentett, majd Asani adott passzt Makowskinak, azonban a játékszert az előtte álló védőbe bombázta.

Rá hat percre aztán hatalmas lehetőséget hagyott ki a Kisvárda, amikor Camaj alig pár centivel lőtt a bal alsó mellé.

A 60. percben aztán Ikoba megszerezte a mérkőzés második gólját: tíz méterről lőtte laposan a hosszú sarokra. (0-2)

Három percre rá ismét egy ígéretesnek tűnő kék-fehér helyzet alakult ki, amikor Szalay bombázott, a labda Odintsov kezéről ment a kapu fölé.

Már a második játékrész első felében érezhető volt, hogy egy agresszívabb, ütemesebb mérkőzés vette kezdetét, ami több helyzetben is megmutatkozott, mindkét oldalon.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt hajrába kezdett a hazai csapat, küzdöttek a szépítő gólért.

A 86. percben újra Kálnoki mentett, ezúttal Gey elől.

Rá egy percre azonban már Szalay tört az ellenfél tizenhatosán belülre, lövését a hazai kapus könnyedén hárította.

A találkozó utolsó perceiben megint többet birtokoltuk a labdát, a 87. percben pedig meg is született csapatunk harmadik, s egyben a mérkőzés utolsó gólja: Mocsi indítását Manzinga használta ki, aki a hazai hálóőrt kicselezve hat méterről lőtt az üresen álló kapura. (0-3)

Megérdemelten hoztuk el Kisvárdáról a három pontot, ahol Eduvie Ikoba a két megszerzett góljával ismét a góllövőlista élére került! 

Szép volt, srácok!

 

Edzői értékelés:

Julian Jenner: "Domináltunk a mérkőzés elejétől és azt gondolom, hogy megérdemelt sikert arattunk. A Kisvárda egy jó csapat, az európai porondon is szerepelt, így még értékesebb a mai siker. Nagyon jók voltak ma az átmeneteink és a presszinget is remekül alkalmaztuk. Dicséret illeti az egész csapatot, ma fontos lépést tettünk."

Összeállítások: 

Kisvárda Master Good: Odintsov - Gey, Kravchenko (65' Kravchenko), Kovacic, Melnyik - Peteleu, Ötvös (46' Makowski), Lucas (46' Karabelyov), Vida (46' Camaj) - Asani, Ilievski (46' Mesanovic)

ZTE FC: Demjén - Huszti, Kálnoki-Kis, Mocsi, Bedi - Sankovic - Szendrei (89' Safronov), Tajti, Szalay (85' Németh D.), Gergényi - Ikoba (72' Manzinga)