Három ponttal tért haza NB III.-as csapatunk Szombathelyről

Zord őszi időjárás várta Koller Zoltán együttesét a 8. fordulóban Szombathelyen, ahol hosszú évek után ismét egy szomszéd vármegyei rangadó következett, a Szombathelyi Haladás MÁV VSE ellen.

Csapatunk lendületesen nyitotta meg a mérkőzést, már a hetedik percben vezetést szereztünk Boros révén, aki huszonöt méterről, nagy erővel bombázott a hálóba. (0-1)

A 17. percben Boros szöglete kanyarodott veszélyesen, Klausz feje elől tudott menteni Pataki.

Öt perccel később Szabó távoli próbálkozását blokkolta jó ütemben Király.

Egy percre rá Baloteli tekerte szép ívben kapura a labdát, Patakinak esélye sem volt hárítani. (0-2)

Az első félidő utolsó percében Korógyi került helyzetbe, éles szögből lőtte ki a bal alsó sarkot. (0-3)

Három gólos előnyből várhatták fiataljaink a második játékrészt.

Az 52. percben ismét Boros veszélyeztetett, a szombathelyiek hálóőre kiütötte a labdát, Mulasics elé került, akinek próbálkozását a védők hárították.

Negyed órával később Szenczi fordult kapura, lövését Sinkó magabiztosan fogta.

A 78. percben Molnár kapott jó labdát, de a játékszer elakadt a hazai kapusban.

Tíz perccel később a zöld-fehér alakulat következhetett szabadrúgással, Ferencz próbálta kapura, Sinkó azonban bravúrral hárítani tudott.

A hosszabbítás második percében Boros és Ferencz között alakult ki kisebb összetűzés, mely után előbbi sárga lapot kapott, utóbbi pedig a kiállítás sorsára jutott.

A játék képe alapján csapatunk teljesen megérdemelten hozta el a három pontot a Haladás VSE otthonából, ezzel fellépve a tabella nyolcadik helyére.

 

A következő fordulóban, október elsején 11 órakor az ETO Akadémia csapata érkezik Zalaegerszegre.

 

Edzői értékelés:

Koller Zoltán: „Egy ilyen mérkőzés után jó értékelni, főleg, hogy nagyon értékes győzelmet arattunk. Szerintem teljesen megérdemelten, ilyen arányban is. Annak ellenére, hogy voltak problémaim a védelemben, Dóczi Krisztián és Bodrogi Bence is kiesett a kezdőből betegség és sérülés miatt. Bencének kisebb sérülése volt, aminek okán később azért be tudtam őt cserélni. Viszont a pozitívum, hogy bár kényszerből, de kipróbáltunk új dolgokat és felállásokat. Nagyon taktikusan játszottunk, a legjobb pillanatokban lőttük a gólokat. Azok a srácok, akiknek a minőséget bele kell tenni a játékunkba, maximálisan beletették ma. Az ellenfelünknek tulajdonképpen nem is alakult ki komolyabb gólhelyzete. Kicsit kevesebbet volt nálunk a labda, mint azt képzeltük, de egy ilyen nagyszerű mérkőzés után maradéktalanul elégedettnek kell lennem, és nem kérdés, hogy az is vagyok!”

 

Szombathelyi Haladás MÁV VSE – ZTE FC II. 0-3 (0-3)

Szombathelyi Haladás MÁV VSE: Pataki M., Szenczi, Szabó (82’ Varga Cs.), Horváth, Czuczi (46’ Varga M.), Tóth (82’ Vigh), Balogh (55’ Árvay), Kovács, Németh, Pap (62’ Tóth), Ferencz.

ZTE FC II.: Sinkó, Deme, Korógyi, Király, Klausz, Boros, Kozári, Mulasics (78’ Molnár), Lengyel (66’ Bodrogi), Balabás (85’ Dobos), Baloteli (78’ Györe).