Vezetőedzőnk a bajnokság folytatása előtt az edzőmérkőzéseket is fontosnak tartja.

Ma két hete, hogy elkezdődtek az otthoni tréningeket felváltó kiscsoportos edzések csapatunkál, amelyek során még fizikai érintkezések nélkül, de már labdás feladatokat végeznek labdarúgóink. A tapasztalatokról vezetőedzőnkkel, Márton Gáborral beszélgettünk.

- Milyen formában tértek vissza a játékosok az egyéni edzések időszaka után?

- A jelenlegi edzésekből még nem derül ki teljesen az, hogy hol tartanak, majd akkor kapunk tisztább képet, ha a normális, csapatszintű tréningeket is el tudjuk kezdeni. Az biztos, hogy az otthoni, erőnléti feladatokat mindenki becsületesen elvégezte, ezt műszerek segítségével tudtuk is mérni, viszont most már a labdás feladatokon is van a hangsúly.

- Az MLSZ bejelentése szerint három hét felkészülési idő áll majd rendelkezésre a bajnokság folytatását megelőzően. Elegendő ez?

- Ezt kell kihasználnunk és kihozni belőle a maximumot. Mivel mi már két hete elkezdtük a kiscsoportos edzéseket, a három hét labdás edzés legalább hat lesz, de az a három hét azért lesz fontos, mert akkor már csapatszinten gyakorolhatunk majd és foglalkozhatunk a taktikával is. Ha meglesz a végleges döntés a bajnokság folytatásáról és annak időpontjáról, elkezdünk majd készülni konkrétan az ellenfelekre is. Amint erre lehetőség lesz, szeretnék edzőmérkőzéseket is játszani a folytatás előtt, ezekre nagy szükség lesz.

- Mit hozhat a bajnokság folytatása?

- Ez egy teljesen új helyzet lesz, de az biztos, hogy az döntő lesz, hogy mely csapatok kerülnek már a folytatásra topforma közeli állapotba és kinek lesz szüksége két-három bajnokira ahhoz, hogy felvegye a rimust. Mi azért dolgozunk, hogy az előbbi kategóriába tartozzunk majd!

- A szavaidból úgy tűnik, nagyon hiányzik a "normális" foci...

- Így van, hiszen mint volt játékos és mint edző, szeretek a labda közelében lenni, edzést tartani és hiányzik a meccsek hangulata is. Bízom benne, hogy minél előbb újra mérkőzéseket játszhatunk majd, és a pályán bizonyíthatjuk be, hogy helyünk van az élvonal csapatai között.