Köszönet a hősöknek!

A ZTE FC köszöni országunk és kiemelten Zala megye minden egészségügyi dolgozójának – akik a kialakult helyzetben (is) emberfeletti munkát hajtanak végre – egészségünk és életünk védelmét.

A ZTE FC éppen ezért a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzés alkalmával is különleges mezben lépett pályára. A klub és játékosai így kívánták kifejezni tiszteletüket a koronavírus-járvány ellen vívott harcban résztvevők számára. A sportolók által viselt mezek online már megvásárolhatóak ZTE Megastore-ban és szerdától a ZTE Shop-ban. Az értékesítésből befolyt összeget a klub teljes mértékben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház számára ajánlja fel. A felsők egységes ára 19.990 forint, de amennyiben egy személy, vagy szervezet magasabb, egyedi összeget adományozna a mezért, természetesen azt is teljes egészében eljuttatjuk az intézmény részére.

A Köszönet a Hősöknek kezdeményezésről, egyesületünk elnökét, Végh Gábort kérdeztük, aki az első mezt 100.000 forintos összegért vásárolta meg:

A klub egyre többet tevékenykedik a társadalmi felelősségvállalás területén. Az egészségügy támogatása is sarkalatos pont a sportszervezet életében?

  • Abszolút. Minket is befolyásol a körülöttünk kialakult helyzet. Érezzük a hétköznapokban, a családjainkban és a közvetlen környezetünkben is volt rá példa. Nehéz idők ezek, amelyben az egészségügyi dolgozók emberfeletti küzdelmet visznek véghez. A magunk szerény eszközeivel igyekszünk hozzájárulni a harchoz és bízunk benne, hogy minél nagyobb összeggel tudjuk támogatni az intézményt.

 

Milyen a kapcsolat a ZTE FC és a Zala Megyei Szent Rafael Kórház között?

  • Egy közvetlen kollégánk is tevékenykedik a kórház alkalmazottjaként, így elsőkézből kaphattunk képet a pandémia elleni harc fejleményeiről. Egyértelmű volt számunkra, hogy ebben a helyzetben nem maradhatunk tétlenek.

 

Mire szeretné felhívni a figyelmet és milyen hatást vár a kezdeményezéstől?

  • A kezdeményezés a tiszteletünk kifejezése, és ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a mindennapi hősöknek!