U21-es válogatottjaink nagyon várják, hogy hazai pályán léphessenek pályára válogatott mezben.

Pénteken 20 órától a ZTE Arénában lép pályára U21-es válogatottunk a horvátok korosztályos együttese ellen. 2008 után kerül sor ismét válogatott mérkőzésre stadionunkban, a felújított arénánkban pedig először. A találkozóra továbbra is vásárolhatók belépők online, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon keresztül, valamint pénteken 18 órától a stadion Északi Tribünjének pénztáraiban is egységesen 500 forintos áron. A meccsre csak az Északi Tribün lesz megnyitva, a kapunyitás 18 órakor lesz.

Gera Zoltán szövetségi edző együttese – melynek stábtagja a zalaegerszegi Gáspár László erőnléti edző is – csütörtökön már a ZTE Arénában edzett, ezt megelőzően pedig a keret két ZTE-játékosa, Demjén Patrik és Bolla Bendegúz válaszolt az újságírók kérdéseire.

- Jó érzéssel tölt el, hogy klubcsapatom hazai pályáján léphetünk pályára holnap válogatott mezben – mondta honlapunknak Bolla Bendegúz. – Bízunk benne, hogy minél többen kilátogatnak a mérkőzésre, ez plusz löketet adhat majd nekünk. Én még nem játszottam a horvátok ellen, de egyénileg és csapatszinten is erősek. Nekünk is elsősorban csapatként kell egységesen játszanunk, úgy, hogy mellette mindenki odateszi az egyéni kvalitásait is.

 

- Felkészülési mérkőzésről van szó, de nagyon nehéz találkozóra van kilátás – vette át a szót Demjén Patrik. – A szakmai stáb már kielemezte a horvátokat, erős, technikás játékosokból álló keretük van. Mi viszont a saját játékunkat szeretnénk játszani, lehetőleg 110 százalékon. Bízunk benne, hogy minden szempontból hazai pályán mindketten megkapjuk majd a lehetőséget, hosszútávon pedig a hazai U21-es Eb-n is alapemberei lehetünk a válogatottnak – zárta szavait Demjén, akitől megkérdeztük, számíthat-e, hogy ismeri a kapufát, mire nevetve azt válaszolta, bízik benne, de talán ilyen külső segítségre nem is lesz szükség…

– Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de mindig az erős riválisok ellen lejátszott összecsapások tapasztalatai segíthetik legjobban egy csapat fejlődését – mondta Gera Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Továbbra is az út elején járunk, igyekszünk kialakítani az optimális keretet, ennek érdekében több új játékost is kipróbálunk a soron következő mérkőzéseken. Az elmúlt napokban igyekeztünk kijavítani a szeptemberi mérkőzéseken elkövetett hibáinkat, és erősíteni a futballistákban azokat az alapelveket, amelyekre a játékunk épül. Az edzésmunkával, a játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, de mindig a mérkőzések mutatják meg, hogy mennyit sikerül előrelépnie a csapatnak.

Szeretettel várjuk szurkolóinkat péntek este a ZTE Arénában!