Tajti, Manzinga, Huszti és Németh Dániel is betalált

Felnőtt férfi labdarúgócsapatunk az utolsó felkészülési találkozóját játszotta a július 23-ai Zete Fieszta előtt. Tervezett ellenfelünk betegségekre hivatkozva lemondta a mérkőzést, de sikerült gyorsan megfelelő csapatot találnunk, így a szintén szlovén másodosztályú NK Krsko ellen mérkőztünk.

Lendületesen indult számunkra a mérkőzés, Meshack a 7. percben jó helyzetből a kapufát találta el. A 13. percben a bátran futballozó szlovén együttes vezetést szerzett, Kuntic fejelt a kapuba. (0-1)

A 31. percben Tajti Mátyás ellen szabálytalankodtak húsz méterre az ellenfél kapujától. A sértett a labda mögé állt és gyönyörűen tekert a szlovén kapuba. (1-1) Nyolcasunk ezzel már a harmadik gólját szerezte a felkészülés során.

A rúgott gól után érezhetően felélénkült a játékunk, négy perccel később Gergényi hajított nagyot az oldalvonal mellett, Májer Milán beadta a labdát, de az érkező Meshack próbálkozását védte a kapus.

A játékrész utolsó pillanataiban két óriási lehetőségünk is volt, de Májer és Szalay közeli próbálkozását is bravúrral hárította a hálóőr.

A második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk és beszorítottuk a szlovén csapatot a kapuja elé. Az első nagy lehetőség Manzinga előtt adódott, aki ekkor még a kapu fölé fejelte a labdát.

Az 56 és az 57. percben is nigériai szélsőnk, Meshack volt főszerepben. Előbb egy gyors kontrát követően tüzelt tizenöt méterről, majd egy távoli lövéssel próbálta bevenni a Krsko kapuját.

Két perccel később sikerült végre feltörni a szlovénok védelmét. Németh Dániel jobb oldali beadását Manzinga fejelte a hálóba. (2-1) A gólt követően négy változást is eszközölt Ricardo Moniz.

A 67. percben tovább növeltük előnyünket. Gergényi Bence középről ívelt be egy szabadrúgást, a hosszún Huszti érkezett, aki magabiztosan juttatta a labdát a hálóba. (3-1)

A második félidő közepére érezhetően elfáradt a szlovén csapat, mi viszont tovább támadtunk. A 79. percben egy nagy bedobást követően a hosszún álló Németh Dánielhez került a labda, aki higgadtan lőtte ki az alsó sarkot. (4-1)

Az utolsó tíz perchez érve, szinte minden második minutumban újabb helyzeteket alakítottunk ki, Tajti Mátyás két alkalommal is közel állt a gólszerzéshez.

A 86. percben két Krsko játékos szerencsétlenül összeütközött, mely után hosszú ápolás következett, a játékvezető pedig lefújta a mérkőzést. Ezúton is jobbulást kívánunk!

Következő mérkőzésünket egy hét múlva játsszuk a Zete Fiesztán, az AC Milan ellen.

ZTE FC: Demjén - Gergényi, Mocsi (60’ Safronov), Kálnoki-Kis (74’ Gergely), Bedi (45’ Mim) – Májer (60’ Huszti), Sankovic (60’ Kovács B.), Tajti, Meshack (60’ Klausz) – Szalay (45’ Manzinga, 74’ Boros), Németh D.