Három új igazolásunk megszerezte első gólját ZTE-mezben.

Csapatunk az új idény első felkészülési mérkőzésen a másodosztályban szereplő Győr ellen lépett pályára az ETO Parkban. Boér Gábor vezetőedző 22 játékost nevezett a mérkőzésre, köztük több saját nevelésű, illetve az NB III-as kerethez tartozó futballistát, valamint a próbajátékos Takács Kevint.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, majd Vaskheba távoli ívelésénél a Győr veszélyeztetett, de Demjén a felső lécre tolta a labdát. Könyves előbb egy lövéssel, majd kiugrása után veszélyeztetett, s bár már el is tolta a labdát Gundel-Takács mellett, egy becsúszó védő menteni tudott. A 36. percben megszereztük a vezetést: Babati lövését még nagy bravúrral védte a hazaiak kapusa, Könyves azonban higgadtan értékesítette a kipattanót (0-1). Nem sokkal a lefújás előtt a tizenhatosuknál vesztettek labdát a győriek, Sankovic pedig remekül lőtt a léc alá (0-2).

A szünetben több helyen változtattunk, majd gyorsan újabb gólt szereztünk: Dragóner szép szólója után talált a kapuba (0-3). A 66. percben egy kapufáról kipattanót Priskin lőtt be, ezzel szépített a Győr, de magabiztos győzelmünk ezt követően sem forgott veszélyben. Csapatunk a szezon első mérkőzésén harcosan játszva, szép gólokat szerezve győzte le 3-1-re a jövő hétvégi NB II-es bajnoki rajtra készülő ETO-t.

ETO FC Győr – ZTE FC 1-3 (0-2)
Győr: Gundel-Takács – Kovács, Vári (Temesvári), Fejes, Forró (Lipták) – Kiss, Vaskheba, Vitális (Szimcso) – Májer (Király), Szuhodovszky (Múcska), Priskin
ZTE FC: Demjén (Gyurján) – Szépe (Kovács B.), Lesjak (Hegedüs, Németh E.), Bobál (Sebestyén), Bedi – Kun (Gergényi), Tajti (Bedő R.), Sankovic (Dragóner), Vass P. (Zimonyi) – Babati (Szökrönyös), Könyves (Takács K.)
Gólszerzők: Priskin (66.) ill. Könyves (36.), Sankovic (44.), Dragóner (51.)

(fotó: eto.hu)