Radu Sabo gólja és az FTC elleni 1-1 bajnoki címet ért 2002-ben.

Május 22. felejthetetlen nap a zalaegerszegi labdarúgás történetében. Függetlenül attól, hogy kerek évforduló van vagy sem, a Ferencváros elleni 1-1-ről és az ezzel járó bajnoki címről minden évben megemlékezünk.

Ma 18 éve szerezte meg a ZTE története első és máig egyetlen NB I-es bajnoki címét, a csapat összeállítása, Bozsik Péter cseréje, Radu Sabo gólja és a meccset követő ünneplés felejthetetlen élmény azoknak, akik ott lehettek azon a szerdai napon.

A történet alighanem mindenki számára ismert: csapatunk az egy ponttal már bebiztosíthatta bajnoki aranyérmét az FTC ellen, de Gyepes góljával vezetést szereztek a zöld-fehérek. A 71. percben aztán a frissen beállt Radu Sabo egyenlített, ami bajnoki címet érő gólnak bizonyult. Az alábbiakban az akkori jegyzőkönyvvel és a találkozó összefoglalójával elevenítjük fel az emlékezetes pillanatokat.

Zalaegerszeg – Ferencváros 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 16.000 néző, V: Ábrahám
Zalaegerszeg: Turi – Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi – Nagy L., Molnár B., Balog Cs. (Sabo 70.), Róth (Bonchis 90.) – Kenesei (Ljubojevic 83.), Waltner
Ferencváros: Szűcs – Balog Z. (Vén 53.), Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Szkukalek (Zombori 87.) – Pinte (Jovic 53.), Gera, Penksa
Gólszerők: Sabo (71.) illetve Gyepes (53.)
Sárga lap: Nagy L. (45.), Waltner (85.) illetve Gyepes (2.), Szkukalek (32.), Dragóner (80.)
Piros lap: -