Véget ért hét meccses szériánk

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a Szusza Ferenc Stadionban léptünk pályára.

A szombat délutáni mérkőzés lendületesen kezdődött, a hatodik percben Tajti labdáját Meshack fejelte a kapura, de a labda kicsivel fölé ment. 

Hat percre rá a hazaiak előtt adódott hatalmas lehetőség: Croizet keresztlabdáját Antonov vállalta el ballal, a hosszúra próbált betalálni, de kicsivel elszaladt mellette. 

Az első negyed órában az Újpest  játéka határozta meg a mérkőzés ütemét, a csapatok többet tartózkodtak a vendég kapu előtt. 

A 24. percben Beridzét ugratták ki, aki jó ütemben passzolt Zivzivadzehez, a játékszer aztán Mocsi sarkán megpattant és hálóőrünket megtévesztve a kapu jobb oldalába jutott, így megszületett a mérkőzés első gólja. (1-0)

Kicsivel több, mint tíz percet kellett várni a következő hazai gólra: Antonov gurította a labdát Zivzivadzenek, aki a tizenhatoson kívülről tekerte a hosszú kapufára. (2-0)

A 41. percben Halilovic 17 méterről lőtte rá a hazai kapura a labdát, de az a léc fölé ment.

A félidő harmadik és egyben utolsó gólja a 44. percben született meg, amikor Beridze a félpályától vezette, majd a tizenhatosról ellőve a kapuba jutatta a játékszert. (3-0)

A második félidőt mi egy, míg az Újpest két cserével kezdte meg. 

A játékrész első pár percében már látszott, hogy az Újpest az előny megtartására törekszik, már nem vezettek annyira lendületes támadásokat, mint az előző félidőben. 

A 67. percben Lesjak került szép helyzetbe, aki Zsórinak próbálta betenni a labdát, de sajnos sikertelenül. 

Rá két percre adódott csapatunk addigi legnagyobb lehetősége, amikor Mocsi bal oldali beadása Zsóri fejére érkezett, aki nem sokkal a kapu fölé fejelte a labdát. 

A 70. percben aztán megszületett a mérkőzés negyedik és egyben utolsó gólja is: Csongvai játszotta Katonához a labdát, aki ballal bombázott a jobb alsó sarokba. (4-0)

Ezt követően alábbhagyott a mérkőzés lendülete, a hajrát inkább csapatunk vezette, míg a lilák az eredmény megtartására törekedtek. Végül maradt a 4-0-as végeredmény, így a Szusza Ferenc Stadionban tartották a negyedik kerületiek a három pontot, együttesünk pedig több mint két hónap után szenvedett újra vereséget.

Egy hét múlva a ZTE Arénában folytatjuk az OTP Bank Liga küzdelmeit, ellenfelünk a Paksi FC lesz. 

Molnár Balázs: Először is gratulálok az Újpest csapatának, mert a mai napon jobbak voltak. Sokkal élesebbek voltak és jobban akarták a győzelmet, mint mi. Ma a rosszabb arcunkat mutattuk. A csapatvédekezésünk az elmúlt 6-7 fordulóban jól működött, sajnos ma nem. Könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfelünknek, ami egy 4-0-s eredményhez vezetett.

Összeállítások: 

Újpest FC: Banai - Pauljevic (46' Kastrati), Koutroubis, Diaby, Antonov - Onovo - Croizet (61' Katona), Csongvai, Mitrovic (46' Bjelos), Beridze (75' Boumal), Zivzivadze (61' Kone)

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi - Tajti (57' Rebernik) Halilovic (90' Papp L.), Bedi - Meshack (71' Milovanovikj), Zsóri (71' Szalay), Grzan (46' Posztobányi)