Interjú Végh Gáborral

Tegnap este lezárult a téli átigazolási időszak, melynek történéseiről klubunk elnökével beszélgettünk.

 

Hogyan értékeli az elmúlt másfél hónap eseményeit?

Nehéz, munkás időszakon vagyunk túl, de pozitívan értékelem az átigazolási szezont, hiszen olyan tehetségeket sikerült igazolni, akik hogyha beválnak, akkor hosszú távon is a segítségünkre lehetnek és üzleti potenciált is jelentenek, ami nem mellékes az igazolások megítélésekor. Vannak olyanok is, akiket nem sikerült megszereznünk, őket én is sajnálom. Emellett, a keret kilencven százalékával sikerült szerződést hosszabbítanunk, amire a hét éves ittlétem alatt még nem volt példa, hogy már a szezon felénél megvan a következő évi keret nagy része. Végre most egyben maradt a csapat.

Három alapember is távozott, Skribek, Babati és Zimonyi. Tudjuk őket pótolni?

Mindenkit tudunk pótolni, de mindhárom játékost valamiért sajnálom is. Skribek Alen esetében nem volt mit tenni, kölcsön volt nálunk. Titkon bíztunk benne, hogy tudunk végleges megállapodást is kötni vele, de sajnos az egy évet sem töltötte ki. Itt nem tudtunk mit csinálni, olyan jól szerepelt, hogy a kölcsönadó klubja visszahívta félévkor. A jövőben jobban oda fogunk figyelni arra, hogy ennél jobb szerződéseket kössünk, viszont arra büszkék vagyunk, hogy a pályafutásához mi is hozzá tudtunk tenni.

Babati Benjamin nehezebb eset volt, hisz ő egy saját nevelésű játékosunk, aki már akkor is itt volt, amikor én idekerültem. Sajnálom, hogy elment, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy én is szorgalmaztam a klubváltását, mivel úgy láttuk, hogy Zalaegerszegen már nem tudja kihozni magából a maximumot, így mindenképp jót tesz neki a klubváltás. Kellett neki egy új impulzus, de azt gondolom, hogy lesz ő még a Zete játékosa és új tapasztalatokkal gazdagodva egyszer még jobb játékosként térhet vissza.

Zimonyi Dávid helyzete speciális, hisz kedvelem őt, de kicsit csalódásként is éltem meg, hogy nem adott magának elég időt arra, hogy az NB I ritmusát felvegye. Türelmetlen volt és váltani akart, olyan játékos, aki pedig nem szeretne itt játszani, azt nem szabad feltartóztatni.

Akkor az utóbbi esetében a vasárnapi lecserélése nem játszott közre?

Nem, semmiképp. Ő már pedzegette egy ideje, hogy menni szeretne, erőszakkal pedig nem szeretnénk senkit itt tartani.

Három forduló telt el a tavaszi idényből. Hogy látta teljesítményünket?

Egyelőre biztató a csapat teljesítménye, én látok benne potenciált. Azt gondolom, hogy a 3-4 topcsapat után, akik nagyságrendekkel nagyobb lehetőségekkel rendelkeznek, szorosan mi következünk. Bízom benne, hogy egyre többször meg tudjuk őket szorongatni és a szurkolók egy szerethető, bátor és jó focit játszó csapatot láthatnak a következő években, aminek az alapjait most leraktuk. Remélem ahogy a hétvégén, úgy a következő fordulókban is sokan látogatnak ki a ZTE Arénába, hisz rangadók várnak ránk.