Értékelés vezetőedzőnkkel, Pergelné Kalamár Andreával

Szombaton véget ért a Női NB II. Nyugati csoportjának 2021/2022-es versenykiírása, melyet csapatunk végül a 6. helyen zárt. A bajnokság 24 fordulójából 10 alkalommal győztek, így bebiztosították helyüket a tabella középmezőnyében.

Az összesen megszerzett 33 pontnak több mint a felét, azaz összesen 17 pontot, hazai pályán zsebelt be a csapat, így a mérlegük 5 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség itthoni környezetben.  Idegenbeli mérkőzéseik is hasonló képet mutatnak, hiszen 5 győzelem mellett, 6 vereséget szenvedtek el.

Az eredményes szerepléshez nélkülözhetetlen volt a 35 lőtt gól, amelyhez a két friss igazolás, Pupos Veronika 13, illetve Grubits Daniella 8 góllal járult hozzá.

A szezon hajrájában elővette a csapat a legjobb formáját, hiszen az utolsó 5 fordulóból 4 alkalommal hozták el a 3 pontot.

A Női NB II. 2021/2022-es szezon végeredménye:

Pergelné Kalamár Andrea, vezetőedző értékelése:

„Hasonlóan indult számunkra a tavaszi és az őszi szezon is. Szerencsére voltak olyan igazolásaink, akik hatalmasat lendítettek a csapat mentális és fizikális teljesítményén. Úgy érzem, a bajnokság végére értünk össze igazán. Csináltunk bravúrokat, az akkor még első helyen álló Szekszárd csapatát sikerült legyőznünk elég simán, 4-0-s végeredménnyel. A célunkat elértük, nálam a 4.-8. hely volt az elvárás, és végül a 6. helyen zártunk.

Külön öröm volt számomra, hogy idén jubilálhattam, hiszen márciusban a Pápa elleni találkozó volt a 100. mérkőzésem a csapatnál vezetőedzőként. Megmondom őszintén, a lányoknak nagyon sokat köszönhetek, azért, hogy itt lehetek. Minden túlzás nélkül, ha ők nem lennének, akkor valószínűleg nem lett volna ennyi szép eredményünk ebben az elmúlt 4 évben, amióta együtt dolgozunk. Szerencsére ez idő alatt sikerült olyan játékosokat igazolni, akik tökéletesen beilleszkedtek a csapatba, és elfogadtuk egymást.

A következő szezonra úgy érzem, hogy megcélozhatjuk a dobogót, amennyiben a kiszemelt játékosokat sikerül megszereznünk.

Szeretném kiemelni Grubits Daniellát, aki minden mérkőzésen egyre jobb teljesítményt nyújtott, egy új igazolásunkat, Harsányi Andreát, aki nagyon jól beilleszkedett és felvette a bajnokság ritmusát, és nem mellesleg kiemelném a kapusunkat, Császár Hannát, akinek a bravúrjai elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy ilyen eredményesen szerepeljünk!

Gratulálok a csapatomnak az egész szezonban nyújtott teljesítményhez, igazi csapatmunka volt!”